MoovieLand

Csak film, semmi más

Ideglelés Csernobilban

Ideglelés Csernobilban

Avagy támadnak a lábfétises szörnyek. Komolyan ebben a filmben mindenkinek a lábát akarják megzabbantani az ellenek...
Mindamellett, hogy ez a film tiszteletlen egyrészt a saját műfajával, másrészt pedig az emberiség egyik legnagyobb tragédiájával szemben is...
Nem tudom elhinni ezt... Teljesen meghibbantam a tudattól. No de elindítottam a filmet, félreraktam ezt a (bár teljesen reális és jogos) fergeteges előítéletemet éééééés lássuk. 
A sztori szerint 6 (ha jól számolom) "fiatal" elindulnak egy kalandtúrára Csernobilba, hogy felpörgessék egy kicsit magukat, de a kirándulás - ki hitte volna - tragikus végkifejletbe torkollik. Együtt megpróbálnak elmenekülni a kísértetjárta helytől, ám ez korántsem olyan egyszerű, ahogy azt gondolják. S a vége, mint minden ilyen filmnek HALÁLLAL végződik. Remélem nem mondtam újat.
Színészi játékról nem beszélnék, mert... írjuk le, ne kerteljünk, amikor nem káromkodnak vagy logikátlan lépéseken gondolkodnak akkor sikoltoznak, vagy rohannak. Hatból hatszor meghalnak. Ismét, ha újat mondtam sajnálom...
A karakterek a már sokszor használt sablonok, de egyszer kétszer majdnem komolyan megpendítettek valamit a szívemben... Ám csak felületesen sikerült játszania lelkem húrjain. 
Élményfaktooor:
Hát... hogy is mondjam... néhol érdekes a film, de amúgy nem egy adrenalin bomba. Amikor azt akarja hogy félj akkor félni is fogsz. A vége... na a vége az ahol rendesen paráztam, hogy melyik sarkon fog mi előrontani. Kár hogy csak az utolsó 20 percre tudta magát összeszedni.

Végeredményben mit is mondjak róla. Klisés azt meg kell hagyni, de hogyha egy kis vérfrissítés kell a társaságba akkor simán tessék megnézni, vannak a filmnek jó pillanatai.

Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy mennyire sokrétűek azok a szörnyek.
Mindent csapdosnak mindenhova, de ha a kamera őket veszi akkor csak állnak. Általában lassúak, de ha nem figyelsz oda 220 felett száguldanak. Csak a lábadat akarják, de azt bármi áron. Nem tudok velük zöld ágra vergődni... Főleg a sztorijuk miatt.

Plusz poén hogy a filmet kis hazánkban, méghozzá Kiskunlazházán forgatták. Még egy negatív pont az undorító háttérinformációk mellé. Bár ezt még megértem, senki sem akar sugárfertőzött helyen filmet forgatni. Igazán csípem az ilyet. *Lö irónia

Hotel Transylvania

Hotel Transylvania

Vannak filmek amiknek a helyes kiejtéséhez vérbeli arabnak kell lenned, és vannak amik könnyed kiejtésről árulkodnak. No, de ha az ember megpróbálja leírni... 
Ez is egy ilyen film:
"Hotel Transi... NEM
Hotel Transylvany... NEM
Hotel Transylvania... SIKERÜÜÜLT!"
Na erről ennyit, lássuk mit hoz számunkra a hely ahol a szörnyek lazulnak:
A történet szerint Drakula (Adam Sandler) felesége halott, és ő egyedül neveli lányát, Mavis-t (Selena Gomez). Drakula megígérte a nejének, hogy vigyázni fog a kislányukra, ezért építetett neki egy szállodát ahol az egész szörnyvilág marha jól elszórakozik távol az emberektől. De eljön Mavis 118. szülinapja amikor (mily meglepő) minden a feje tetejére áll és a szállodába téved egy fiatal srác, Jonatán (Andy Samberg) aki beleszeret a vámpírlányba, s fordítva.
Ez elég kiszámítható, de nem is vártam el ettől a mesétől, hogy váratlan fordulattal az egész család kihaljon. Komolyan néha előre láttam az eseményeket, úgy éreztem magam mint egy cirkuszi jós. Dehát evvan. 
Nem nehéz rájönni, de a film megpróbálja valahogy a szörnyek és az emberek szerepét felcserélni. Drakula mesél a gyerekének rémtörténetet az EMBEREKRŐL. Valahol egész mélyen ott van egy kis társadalomkritika is:
"- Te most komolyan ki fogod szívni a véremet? - kérdezte Jonatán ilyedten."
"- Áhh már megint az előítéletek - horkant fel Drakula - Nem iszunk embervért, tele van bacilusokkal és túl zsíros."
Remélem érezni, hogy valamelyik forgatókönyvírónak komoly problémái vannak a kólával. De ez tetszett, egy nem várt különleges színfolt volt az amúgy pörgős filmben.
A szinkronokat gyönyörűen eltalálták, mindenkihez illik a karaktere. Szinte muzsikáltak a mozivásznon. 
Mindenkinek kötelező darab, amint lehetőséged engedi lesd meg, ha csak úgy működik akkor mozisan átadja úgyis az élvezetet, de ugyebár minden jobb ha a minőség is jobb.
Ha teheted akkor a pároddal nézd meg, ha a végére értek, és nem úgy fogtok kinézni mint ahogy a....
Nem hitted komolyan hogy elmondom, ugye?
Ha ha, viccet félretéve, komolyan, hihetetlen randifilm, olyan Happy End van a végén, hogy az elképesztő.
Ennyire szerettem volna csak bejelentkezni mára, megvolt az első animációs filmünk is... Yeah!:D
Köszönöm ha végigolvastad, találkozunk legközelebb!

Címkefelhő