MoovieLand

Csak film, semmi más

Éhezők Viadala: Futótűz

Éhezők Viadala: Futótűz

December huszonnegyedike van, holnap már Karácsony is. Különleges nap, ami különleges ajánlót érdemel. Bár az Éhezők Viadalának semmi köze nincs a Karácsonyhoz, de a tegnapi nap folyamán néztem meg. Kívánok Nektek, Kedves Olvasóim boldog Karácsonyt!
Bár még feltehetőleg jelentkezek.

Történet:

Katniss és Peeta, miután megnyerték a 74. Éhezők Viadalát, körútra indulnak a 12 körzeten át. Ám az emberek a felkelés szimbólumának látják a fecsegő poszátát és Katniss-t, így sorra törnek ki a lázadások körzetről körzetre. Ez nem tetszik az elnöknek, így elrendeli a harmadik Nagy Mészárlást, amiben a korábbi győztesek küzdenek egymás ellen. Így a 12. körzetből érkezett bajnokokra az a feladat vár, hogy valahogy túléljék a viadalt, és megállják helyüket egy korrupt világban, a forradalom élén.

Szereplők:

Katniss: Minden erény megvan benne, hogy jó példakép legyen a néző számára. Önfeláldozó, mindig ott van mindenhol, remek harcos, és simán kenterbe veri a férfitársait. Viszont megindul benne egy olyan folyamat, aminek hatására egyre jobban kinyílik a szeme, és kezdi meglátni, hogy mi is az Ő igazi feladata. Az, hogy megdöntse a Panem-et irányító hatalmakat.
Jennifer Lawrence pedig a feleségem is lehetne. De nem... :D

Peeta: Egy csöppet kiakasztó személyisége van szegénykémnek. Hangyányit túlbuzgó, és irritálóan próbál a jófiú szerepében tetszelegni azzal, hogy mártírkodásától majdnem megdöntöttem a rekordomat 60 méteren úgy rohantam volna ki a vetítőteremből.

Haymitch: Le kell szögeznem, imádom Woody Harrelson-t, valamiért minden olyan filmben benne van amit nyugodtan a kedvenceim közé sorolok, és ez most sincs másképp. Sikerült azonosulnia a szerepével, és... Nem is tudom, hiányozna ha nem lenne.

A többiekről is megemlékeznék pár szóban, Gale például nem sokat szerepel, de összetartja azt, hogy mi a főhős motivációja, Snow elnök olyan szinten aljas, hogy legszívesebben lerúgtam volna, Az pedig, hogy Stanley Tucci játsza Caeser-t egyenesen meglepett, bár Ő volt az egyik kedvenc karakterem!

Személyes vélemény:

A jó társaság, a helyzet, vagy a liter kólától, de élveztem ezt a filmet. Egyértelműen az egyik kedvencem, nincs mese. A vagányság-faktor az egekig ér, főleg amikor Katniss-ék ruhája fellángol, amikor Caeser fenn áll a színpadon, Snow elnökék ülnek a "TV" előtt, mind mind olyan vagány pillanat, mintha a Terminátor tért volna vissza. Mindenkinek fontos szerepe van, még az utolsó maníros mellékszereplőnek is. 
Nincs mit szépíteni rajta, kedvenc film, jókor néztem, jó helyen, a jó ember mellett. Hm túl könnyen befolyásolnak a körülmények, attól tartok...

Összegzés, ajánlás:

Mindenképp tessék megnézni az Éhezők viadala 2-t, olyan nincs, hogy valaki ezt kihagyja! Viszont abszolút megéri előtte megnézni az egyet, így sokkal érdekesebb, izgalmasabb, érthetőbb és átérezhetőbb lesz. Persze amúgy is beülhettek a második részre, van egy-két visszautalás, aminek hála akkor is értenétek, ha nem láttátok volna az első részt.
Egy szó mint száz, kötelező darab, menjetek moziba, vagy töltsétek le, nem érdekel, csak nézzétek meg!

Még egyszer Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Kick-Ass 2

Kick-Ass 2

Nos, végre a magyar filmipar leszokott arról, hogy lefordítson pár olyan filmcímet, amik hát... Akármennyire is szép a nyelvünk, ezeket nem lehet ugyanolyan vagányan átadni. Miután az első rész (Ha-Ver) számomra egy bombasztikus siker lett, nem is volt kérdés, hogy várni fogom a második részt. Amint lehetett meg is néztem, és most, élvezzétek Ti is.

Történet:

Bár már az első részt is imádtam, a folytatás csuklóból űberelte. Történetileg persze. Végre Kick-Ass-nek is volt egy rendes motivációja az egész film alatt, nem csak egy óra után jutott eszébe, hogy hoppá, csinálni is kéne valamit. Hit Girl is sokkal profibbnak hat, és már nem annyira komikus, mint az első részben, hogy egy kislány mindenkit legyilkol és meg se kottyan neki. Most már normális gondolatai, sőt elvei is vannak!

Szereplők:

Kick-Ass: Szépen fejlődik a karaktere egész filmhosszon át, semmi extra, de el sem laposodik. Mondhatni a legjobb kategóriába tartozik, és a színészi játék sem elhanyagolható!

Hit Girl: Azt hiszem a második résznek Ő az igazi főszereplője. Ő az aki megpróbál beilleszkedni, akinek a kálváriáját igazán átéljük, és átérezzük. Ha róla van szó, akkor midnenkinek csak pozitív és meglehetősen aranyos emlékei vannak. Plusz azok a koreográfiák, amiket le szokott nyomni. Zseniális.

Mutterbever (Igen, én is szégyellem így leírni.): Imáááááááádom! Joker és Bane után a harmadik kedvenc főgonoszom. Hihetetlen az az indulat, az a harag, és poénosság, ami árad ebből a srácból. A színészi játék itt is első rangú!
Viszont egy dolgot el kell mondanom a drága fordítóinknak. Én értem, hogy az eredeti neve ('Motherfucker') eléggé nyers, és obszcén, de könyörgöm! Mutterbever? Ne szórakozzatok velem, ehelyett akármi más jó lett volna! Na mindegy, így van, így kell szeretni.

Zenék, hangok:

Még egy film aminek legszívesebben reggel-este a soundtrack-jét hallgatnám. Márpedig ilyet legutoljára a Másnaposok EGYNEK sikerült elérnie. Szóval gratuláció ezért a pontért is.

Személyes vélemény:

Azt hiszem nem kell külön mondanom, hogy imádom a szuperhősfilmeket. Főleg így, hogy az egész Kick-Ass világ arra épít, hogy realista. Nem Batman: Sötét Lovag-féle realista, hanem tényleg úgy érzed, hogy Te csinálnád ugyanezt, akkor Veled is ugyanez történne meg.
A szereplők mind nagyon tetszenek, a humorát meg különösen bírom. Semmihez nem tudnám hasonlítani, mivel a paródiáktól messze eltér, nem kapaszkodik egy másik filmhez sem, sőt világosan kijelenti, hogy elzárkózik az összestől. Szóval saját, de szuper poénokkal operál a film.

Összegzés, ajánlás:

Hogyha szereted a vígjátékokat, és a szuperhősöket, akkor ezt a filmet is szeretni fogod. Bár van egy sajátos világa, amihez elég pihentnek kell lenni, de az első fél-egy órában kábé erre a szintre visz le. Szóval zenék jók, színészek jók, sztori jó, humor jó, mi kell még? Ja, igen, mindenkinek megnézni!

Jó szórakozást a filmhez!

Empire State - Tuti Szajré

Empire State - Tuti Szajré

Nos, kedves Olvasóim, sajnálom, hogy az utóbbi időben nem jött ki új bejegyzés, de olyan szinten el voltam havazva, mint az ország március tizenötödikén. Folyton mennem kellett valahova, amikor meg épp itthon voltam, akkor épp vagy forgatókönyvet írtam, vagy dalt, vagy egyszerűen csak brainstormingoltunk az osztállyal, szóval nem jutott időm filmet nézni. Mivel tegnap lezajlott az előadás (első hely, köszönjük szépen!) így ma már neki is ugrottam az első filmnek amit értem.
Hölgyek s Urak, a Tuti Szajré!

Történet:

Főhősünk, Chris (Liam Hemsworth) egy görög bevándorló, akinek minden álma az, hogy rendőr legyen. Viszont egy barátja, Eddie (Michael Angarano) miatt elutasítják a kérelmét, így elszegődik az Empire State-hez biztonsági őrnek. Már egyből az ottléte elején gyűlnek a problémák, elcsábítja az a 25 millió forint amit őriznie kell, és magáévá tesz belőle párezret. És innentől minden csavar, szóval egy szót sem akarok szólni többet a sztoriról.

Szereplők:

Chris: Látszik, hogy a Hemsworth családtól nem csak egy Thor-t kapott a világ, a másik testvér is nagyon jól szerepel. Bár azt hiszem családban marad az, hogy ők a jófiúk, hisz itt is Chris egész szerepe abból áll, hogy Ő csak jót akar. Csak annyit lop amennyire szüksége van, ám aztán elvakul. Utána meg sodorja az ár, amiről igazán nem tehet.

Eddie: A másik nagyon jól kidolgozott karakter az övé. Az Ő drámáját annyira nem érezzük át, (mivel nincs neki) de annyira pattogós kis mitugrász, hogy nem csodálom, hogy nem jutott neki semmilyen komoly szerep. Jó, meg kell hagyni, a végén már ő is inkább lesz kifinomult, és érzékeny karakter. Michael Angarano-ról meg soha sem hallottam, pedig egész listányi filmben játszott.

Zenék, hangok:

Nincs panaszom, minden zene ütemes, jól van eltalálva, zseniális hangmérnöki munka. Le a kalappal.

Személyes vélemény:

Mikor vége lett a filmnek egyre csak az járt a fejemben, hogy miért nem hallottam én erről? Pedig még Dwayne Johnson-t is belerakták, de a legkisebb reklámját se láttam sehol a Tuti Szajrénak.
Ennek ellenére nekem nagyon tetszett. Az operatőri munka kegyetlen jó, pár kamerabeállítástól még az én állam is leesett. Az egész film fenntartott egy ilyen kettősséget a karakterdrámával és az akcióval, ami nekem kifejezetten szimpatikus. Nincs mit mondanom, bármikor megnézném még egyszer!

Összegzés, ajánlás:

Akármennyire is jókat írtam eddig a filmről, azt mindenképp meg kell említenem, hogy nagyon lassan indul be. Nagyjából háromnegyed órán át alig történik valami érdemben, ezt viszont a második félben bepótolja, sőt rádob három kiló nyomasztó érzést, és nyomozási kényszert. Nem is tudom, hogy hogy lehet ilyet csinálni, de a kalapot már rég lefújta fejemről a színvonal.
Végső soron pedig az ajánlás: Hogyha képes vagy kivárni az elejét, hogy mindent megtudj amit kell, akkor utána már élvezni fogod a filmet. Konkrét célközönséget nem tudnék neki kiszabni, azzal nézed akivel akarod. A lényeg, hogy figyelj oda az elején, kicsit bele lehet kavarodni a görög nevekbe.

Utóiratként szeretném megköszönni mindazoknak akiktől az utóbbi időben visszajelzést kaptam a blogom minőségét illetőleg. Nagyon jól esett, komolyan köszönök szépen minden szót, nem igazán tudom meghálálni az az igazság. Majd megoldjuk valahogy...

Remélem legközelebb is Velem tartotok!

Címkefelhő