MoovieLand

Csak film, semmi más

Erőnek erejével

Erőnek erejével

Sziasztok!
Az alábbiakban egy olyan kritika lesz látható ami vázlat nélkül íródott... Sok sikert kívánok magamnak. (Halkan jegyzem meg, hogy a kis segítségem nem lustaságból kifolyólag nincs, én megírtam, csak valaki behúzta a füzetemet. Az összes irományommal együtt...De most ez van.)
Schwarzenegger visszatér! A Terminátor nem húzta le a rolót filmes téren örökre úgy néz ki... Visszajött egy újabb filmre! Ami nem más mint az Erőnek erejével.
A sztori valahogy úgy süt, hogy Ray Owens a helyi seriff szerepében vigyáz egy Sommerton Junction nevű határvárosra. Minden szép és minden jó és nyugis és boldog, de egy nap jön a hír, hogy egy baromira keresett bűnöző akar átszökni a városon Mexikóba. Van ennek a drogbárónak (ez a báróság nekem annyira nem jött le a filmből de...) egy hatalmas serege, és még ez a párszáz(?) ember is segít neki célja elérésében. Ezt viszont California kormányzója nem hagyhatja, így nekiindul a harcnak erejének erejével.
Ennyi. Ez mind. Ez a történet. És én ezzel kezdjek valamit? Hát jó, próbáljuk meg. Szeeerintem egészen korrekt, bár kicsit kevés. Csak úgy mint a város lakossága. Komolyan, vannak a főbb szereplők, meg hárman isznak a kocsmában...plusz a kocsmás. Ez hol város? Ez még csak nem is falu? Ez hamar szemet szúrt, de próbálkoztam eltekinteni tőle. Ami jobban zavart, hogy a karakterek nem voltak elég kiforrottak. Oké, ott voltak, rossz volt amikor megsebesültek, velük örültem, de nem éreztem, hogy én is harcolnék értük. 
Akkor... néha agybajt kaptam azoktól a feltűnően érdekes párbeszédektől amikhez szerencsém volt. Mire felültem a székből szerintem teljesen leépültem.
Már csak egy dolog van aztán nem szapulom tovább: egy kissé kiszámítható volt ez az egész mizéria. Főleg a vége. Én szinte előre láttam, hogy mi fog történni a végső párbajban. És igazam is lett. Mindettől függetlenül nagyon tetszett, jól nézett ki, és majdnem hangosan drukkoltam Swarczy-nak.
Tetszett még a környezet, ahogy váltakoztunk Los Angeles és Sommerton között, a kis környékbeli események, a helyi hülyék. Minden ott volt aminek kellett... Kivéve Johnny Knoxville a plakáton. Tök fölösleges. Pont annyi szerepe van a filmben, mint a többieknek. Ez egy Arnold Schwarzenegger show. Ki kell jelenteni nyíltan. De, mégis mit várunk? Én pont ezt. Nem is csalódtam nagyot.
Lássunk hozzá akkor:
Nekem nagyon tetszett a film, kicsit kiszámítható volt, kicsit lapos karakterekkel, ezeken túltevén magam, úgy érzem, totál megérte. Mindenkinek ajánlom, tessék megnézni, és örülni a fejünknek, értem?
Ennyi lettem volna, most pedig...kilépek. Sziasztok!

Friss hír - A csodálatos pókember 2.

Hát srácok... Azt hiszem van egy olyan bejelenteni való ami igen nagy jelentőséggel bír számomra.
9 napja elkezdődött A csodálatos pókember 2. forgatása. Ez azért fontos, mert a blogot az első része indította útjára. Az után éreztem úgy, hogy no akkor tegyünk valamit. És elkezdődött ez a gyönyörű életút. A folytatást Marc Webb fogja rendezni, mint a nagy sikerű első filmet. A szereplők megmaradnak ugyanannak, szóval ilyen szinten nem lesz probléma... Új főgonosz viszont bekerül a pakliba, nem más, mint maga Elektro! Én személy szerint nagyon várom, nagy kár hogy jövő év márciusában jelenik meg Amerikában. Hát, valahogy kibírjuk.
Szerencsére kaptunk első sorban egy alapsztorit:
"Zajlik Peter Parker élete, s miközben Pókemberként rosszfiúkat kap el, és megpróbál minél több időt tölteni szerelmével, Gwennel, az iskolai érettségi is közeleg. Peter nem feledkezett meg Gwen apjának tett ígéretéről, de egyszerűen nem tudja távol tartani magát a lánytól. A dolgok akkor változnak meg komolyabban, amikor egy új rosszfiú, Electro tűnik fel a színen, s visszatér egy régi barát, Harry Osborn, Peter pedig új információkat tud meg múltjáról."
És hál'Istennek Marc van olyan aktív, hogy a Twitter oldalán az eltelt napokról aktuálisan posztol ki friss képeket. Az eddigieket itt is megtekinthetjük:
1. nap:

2. nap:

3. nap:

4. nap:

5. nap:

6. nap:

7. nap:

8. nap:

S a 9. nap ahonnan nem képet kapunk hanem egy videót.

Nos, ennyi lett volna, reméljük hogy kapunk még fasza dolgokat erről a király filmről! :D

Napfény

Napfény

Meg lehet nyugodni nem kaptok egy romantikus filmkritikát.
Ennek a "Sunshine"-nak semmi köze nincsen Ralph Fiennes-hoz, sőt a fizikához még úgy se, de erről később. Próbáljunk meg belátni a "Magyar Autóbuszmárka" c. projekt mögé.
Maga az alap történetvezetés nem egy újkeletű dolog, az Apollo 18 is ezt a formulát használja. No meg a Prometheus... Hát mindegy. A történet: egy nyolc tagú űrhajós-tudós csapat az Ikarus 2-vel felmegy a NAPBA, hogy újra belobbantsa egy bombával, mivel az a nagy fényes csillag ott fenn lassan kezd kihűlni. 2056-ban. Hurrá. Térjünk vissza. Út közben megtalálják az előző csapatot, segítségükre sietnek, és onnastól fogva kezdetét veszi a Spoiler veszélyekkel töltött kalandos utazás a halálba.
Remélem senkit nem lepek meg azzal ha kijelentem, hogy a film során igen sok ember fog elhunyni.
A karakterek nem annyira kidolgozottak, mint amennyire lehetnének, mégis minden egyes ember halála keményen szíven ütött. Ezért egy plusz pont jár.
Ami kifejezetten brutálisan tetszett az az utolsó talán egy-háromnegyed óra volt. Egy vitathatatlanul bravúros csavar, és abból bontakozik ki a gyönyörű vég.
Viszont - és most jön a feketeleves - volt egy aspektusa a filmnek amiért legszívesebben felgyújtottam volna. Az pedig az operatőri munka volt. Már ha lehet annak nevezni. Egyszerűen tragikus volt, a sötét részeknél szinte semmit, a napos részeknél meg csak egy nagy fehérséget lehetett látni. Azok a borzalmas rángatózások, forgások...Különösen zavartak azok a hirtelen megállások egy-egy mozgalmasabb jelenetnél ami alatt nem is tudom, hogy mit kellett volna látnom.  Külön ijesztő volt az összes olyan képkocka amit nehéz lesz elmagyarázni:
Tessék elképzelni egy rohanós jelenetet egy űrhajóban és a felénél egy tized-másodpercre megjelenik egy röhögő koreai űrhajós képe piros-sárga árnyalattal és úgy rádijeszt, mint semmisoha. 
EZ VOLT VAGY ÖTVENSZER!
Miéért...?
Egy dolgon voltam még kiakadva. A fizikán. Bármelyik Albert Einstein sírva könyörgött volna azokért a törvényekért amik ott életbe lépnek. Mindenféle magyarázat nélkül.
Mindazonáltal ez egy olyan film amit muszáj megnézni. Egyszer. Aztán felgyújtani a nyomait. Semmi híres színész, vagy ilyesmi, csak a kőkemény sztori... És a koreai űrhajós. Ennyi lettem volna mára, bezárhat a bolt, most, mára.

Sziasztok!

Címkefelhő