MoovieLand

Csak film, semmi más

Burok UPDATE

Burok UPDATE

Na igen, első ilyen posztom, remélem többször nem fordul elő, hogy ilyet kell írnom.
Szóval térjünk a tárgyra:
Khmm, khmm...
"Tisztelt Filmek Istene, és Tisztelt Olvasók!
Hihetetlen mód sajnálom, a legutóbbi Burok filmajánlómban írtak... egy részét!
Alább kifejtem.
Üdvözlettel és mély megbánással: Milán"

Meg volt a formaság, fejtsük ki:
Ugyebár a történetet úgy szapultam, hogy az valami elképesztő.
Ezt a részét szeretném visszaszívni, mivel jobban átgondolva, megemésztve a látottakat, arra a döntésre jutottam, hogy annyira nem tragikus ez a fajta storyvezetés. Annyi az egész, hogy nem megszokott, és épp ezért szeretnem is kéne, de valahogy nem megy. Nem tudom, az élet így a jó, de filmben nem a kedvencem, úgy néz ki.
Félreértés ne essék, még egyszer meg nem nézném az biztos, de végre komolyan gondolhatom, hogy mindenki nézze meg!

Köszönöm a figyelmet, legközelebb újra olvashattok!
Sziasztok!

A burok

A burok

Halvány előszó:

Nagyszabású egy fenéket...
Gondolom tudjátok, hogy minden filmhez pozitívan állok hozzá, még az Alkonyatot se utálom annyira, mint a fentebb látható...valamit. Felvázolom:
1. óra: *röhögve* Hát ez meg mi a...?
2. óra: *sírva* Ezt nem tudom elhinni!
Nem arról van szó, hogy egy mókás vígjáték lenne. Egyszerűen csak annyira trágya volt az eleje, hogy még röhögtem a hülyeségein, de a második órában már sírtam, mert komolyan gondolta. Lássuk hát, pontokba szedve, hogy miért is gyűlölöm A burok c. filmet.

Történet:

A Földön át akarja venni az egyeduralmat egy idegen faj, akik békét teremtenek, mindenki segítőkész mindenkivel, DE van egy csapatnyi túlélő ember akiknek ez nem tetszik, ők a lázadók, akik mindent megtesznek azért, hogy az űrlények által elfoglalt embereket visszaváltoztassák igazi emberekké.
Főszereplőnket Melanie-t/Vándort/Vandát elkapják az idegenek, beleraknak egy Lelket, aki irányítja a testét. Viszont a gazdatest gondolatai ott maradtak a testében, és így együtt akarnak csinálni valamit. Hogy mit azt nem tudom, mert nincs semmi céljuk! Egyszerűen csak mennek, mindig csinálnak valamit, ami eszükbe jut, és a végén megtörténik az, amire senki sem számított. És nem azért, mert ügyesen rejtegetik, hogy mi fog történni, hanem mert senki sem utal rá! Az utolsó húsz percben lehet sejteni, hogy igen, ez fog történni. Már itt kiakadtam, és még az elején vagyunk!

Szereplők:

Melanie/Vándor/Vanda: A főhősnő egy döntésképtelen, mártír...(nyomdafestéktűrően) ...több fiúra nyitott lány, akinek egyetlen célja, hogy viszontlássa öccsét. Ám ez korábban teljesül, minthogy a filmnek vége legyen, és utána, már céltalan cselekmények sorozata az egész. Összesen tizenhatszor csókolózott a film alatt.
Jared: Erősen gyűlöli az űrlényeket, bátor, és csőlátású ember. Az egyes számú pasi, a film elejétől a végéig belé szerelmes Melanie, vele azt hiszem tízszer csókolózott. Igen, jól látjátok itt sántít valami.
Ian: Nem annyira rasszista, mint Jarrod, hamarabb hozzászokik a barátságos űrlények gondolatához, ő is vakmerő, és céltudatos. A kettes számú pasi, nagyjából a film felénél tűnik fel, és Vanda (a lény aki Melanie-ban van) egyből beleszeret, és emiatt egy ilyen érdekes szerelmi négyszög alakul ki a szereplők között. Mel hatszor csókolózott vele.
Jamie: Melanie öccse, igazából egy tipikus hiszékeny jófiú szerepet játszik, ilyenünk úgy sincs másik.
Hajtó: Itt most a főhajtóra gondolok, aki az egész gonoszság mögött áll. Könnyű vele azonosulni, kifejezetten határozott nő, semmi sem állítja meg célja elérése érdekében. Na igen, azt hiszem csak neki van a film szempontjából fontosnak nevezhető célja.

Zenék:

Kétféle zene van jelen leginkább a filmben. Az egyik akkor amikor jön a csók, a másik pedig amikor valaki meghal. Már zene alapján lehet tudni, hogy mi fog történni.
De, a stáblista zene az amit igazán szeretek, az Imagine Dragonstól a Radioactive c. nóta, amit imádok, szóval próbáltam úgy felfogni, hogy ezért néztem végig.

Személyes vélemény:

Utálom ezt a dolgot, mindig is utálni fogom, és szerintem már így születtem, hogy amint megjelenik A burok rögtön utálnom kell. Nem találtam benne sok jót, egyedül a zene tetszett a végén. Semmi mást nem tudtam értékelni. Bár így utólag visszagondolva nem csak gyűlöletet hanem enyhe szánalmat is érzek...

Összegzés, ajánlás:

Srácok, ennél még az Alkonyat is jobb, ennek ellenére mégis azt ajánlom, hogy nézzétek meg! Annyira rossz, hogy mindenkinek kötelező darab. Két órát megér az ember életéből. Nem fogsz neki örülni, miután láttad, de az élet nem kívánság műsör. Ilyet is kell látni, hogy tudjátok, mi a rossz, és mi a .... rossz.
Sok sikert kívánok hát, és vigyetek magatokkal egy jó nagy bögre kamillateát, mert szükség lesz rá.
Sziasztok!

Magyar Vándor

Magyar vándor

Halvány előszó:

Úgy gondoltam, hogy mivel augusztus huszadika van, ezért ma az egyik kedvenc magyar filmemmel kínálom meg az olvasóközönséget. Lássuk hát a Magyar vándor elemzését és ajánlását!

Történet:

A rendező, Herendi Gábor, meglehetősen érdekes formulát választott. Úgy gondolta, hogy végigmegy a magyar történelem nagyobb fordulópontjain, a hét vezért felhasználva. Az egész arra van kihegyezve, hogy Etelközben a búcsúeste után elvesztik a hatszázezer magyart akikkel Honfoglalniuk kellett volna, és keresik népüket, az új hazájuk mellett. Miközben mennek, éjszakánként mindig megadott éveket ugranak, így lehet (számukra) egy idősíkban a török, és a mongol háború. A film a saját kliséinek csapdájába esik (mellesleg szándékosan), és ez a legtöbb poénnak forrása.  Gábor, jó előre közölte is mindenkivel, hogy ez nem a magyar történelem meggyalázása, hanem csak egy könnyed vígjáték.

Szereplők:

Álmos: Ugyebár a vezérek vezetője, a döntések nagyrészét ő hozza meg, tipikus szava az "aranyapám"
Tas: A lovaglásával szokott utalni a film címére, amely egy szójáték, mivel a magyar vándor, egy lólengés elem, és Tas épp erre utaló mozdulatokat szokott tenni paripáján.
Ond - Kond: Úgy érzem, őket egy kalap alá vehetem, legnagyobb ismertető jelük, hogy mindig összekeverik őket a nevük alapján. Ez leginkább Ondnak jelent problémát.
Előd: Előd mindig egy híres magyar találmányt készít el, amit a többiek lehurrognak, hogy mekkora hülyeség.
Huba: Dhága Bahátom, Ő az, aki raccsol kicsit, és valószínűleg a legnormálisabb vezér mind közül. Mindig kell egy ilyen a baráti társaságba.
Töhötöm: A vezérek költője, őt a történelem híres versrészletei miatt szólják le társai. Ezt legtöbbször Huba teszi meg.

Majdhogynem az összes szerepet híres, neves színészek játszák el, épp ezért lehet sokak számára vonzó a Magyar vándor.
Még annyit hozzáfűznék ehhez a szereplő témához, hogy senkisem sem ismerjük meg a személyiségét rendesen, így nehéz róluk bármit is írni. Mindössze a kliséik teszik őket azzá akik. 
A többi színész hasonló kaliberű szerepeket játszik a különböző korokban, ez is egy visszatérő momentum a filmben.

Zenék:

Ennél a filmnél egy ilyen pontot is be kellett szúrnom, mert egyszerűen imádom a film zenéit. Bár a magyar filmeknél általában ez nem kérdéses, ha más nem, de a zenei tartalom biztosan jó.

Személyes vélemény:

Mélyen a szívemhez nőtt ez a film, először a családdal láttam, hatalmasakat nevettünk rajta, néha még most is visszaidézünk egy két mondatot a filmből. Mondjuk én amúgy is szeretem a magyar filmeket, tetszik az a beteg humoruk, a színészek, a történetek, de azért van egy pár ami kiveri a biztosítékot. Ez a Magyar vándor is egy olyan dolog, hogy hozzáállás kérdése mennyire szimpatizál vele az ember. Ha kritikus szemekkel kezded el nézni, hogy ez mekkora hóhányás, rossz fényt vet a Honfoglalásra, és a többi hasonló érzés, akkor tuti, hogy nem fog tetszeni. Úgy kell hozzáállni, hogy na most jön egy könnyed történelmi vígjáték, élvezzük ki, már ha lehet persze!

Összegzés, ajánlás:

Végső soron, ha többször nem, de egyszer mindenképp megéri megnézni, vagy boldog leszel tőle, vagy lesz min kitöltened a dühödet. Mint fentebb írtam, kedv, és poénkompatibilitás kérdése az egész. Lehet élvezni, és lehet utálni, a nézőn múlik az egész.
Egy szó mint száz, egyszer mindenképp megéri megnézni, különben egy élményt hagy ki az aki nem látja.
Ennyi lett volna mára, maradjunk annyiban, hogy van még film a tarsolyomban!
Sziasztok!

Eleven testek

Eleven testek

Történet:

A világot megfertőzte egy kósza vírus, ami az emberek nagy részéből zombit csinált. Aztán egy idő után, átváltoznak, az általuk csontikként emlegetett fekete aszott csontvázakká. Az emberek egy elkerített részen túlélnek, és próbálják kiírtani az élőholtakat. Ez ugyebár az alap, és itt veszi kezdetét a film. Egy R nevű Holt történetét követjük végig, amíg nem találkozik Julie-val, az emberrel, és kezdetét nem veszi izgalmas kapcsolatuk.

Szereplők:

R, a zombi: A férfi főszereplő, akinek a film első felében az "életét" követjük végig, miközben hallgatjuk gondolatainak narrációját. Vannak mély érzései, gondolatai, sőt még egy-két szót is ki tud mondani. Nem tudni, hogy csak Ő az aki ilyen vagy a társai is érző lelkek. 
Julie, a lány: Egy túlélő a sok közül, belé lett szerelmes R, emiatt elrabolta, hogy vigyázzon rá. Egy idő után a lány viszonozza R érzéseit, és együtt vágnak neki a nagy útnak a túlélőtáborba. Julie apja az emberek vezére, ha lehet így mondani, megrögzött zombi-ellenes apuci.
Ez a két szereplő a legfontossabb, róluk láttam érdemesnek írni, a többiek nem ennyire jelentősek, talán még Grigio (Julie apja), de nem akarom lelőni a poént.
A színészek meggyőzően játszottak, tudtak azonosulni a szereppel. Nichoulas Holt (R) karrierje még csak most fut be, ezen kívül egy szerepére emlékszek, Az óriásölőben alakította Jack-et. Meg ugye John Malkovich, akit senkinek sem kell bemutatnom.

Személyes vélemény:

Őszinte leszek, arra számítottam, hogy egy nagy nyáladzás lesz a egészből. Szerencsére kellemesen csalódtam, egy könnyed vígjátékos romantikát kaptunk, nem pedig romantikus vígjátékot, amit vártam. Szerintem nagyon jó kis film volt, nekem meglehetősen tetszett, bármikor mégegyszer újranézném szívesen. Együtt izgultam Julie-ékkal, örültem, amikor valami jól ment nekik, és felugrottam a székemből amikor veszélybe kerültek.

Összegzés, ajánlás:

Végső soron mindenki ajánlom ezt az alkotást, fiúk, lányok egyaránt jól érezhetik magukat, van benne poén és romantika bőven. Bár első gondolatom az volt, hogy itt egy film ami a nekrofília mellett van, de ezt szerencsére szépen átugrották. Tehát tessék megnézni, mert aki nem teszi meg, az biztos, hogy egy életre szóló élményről marad le.

Most egy ideig ez volt az utolsó poszt, mivel a nyár további részében nem biztos, hogy lesz időm írni, így nem ígérek semmit. Legkésőbb 19-én jön egy újabb ajánló!
Csak nektek:)
Sziasztok!

Címkefelhő