MoovieLand

Csak film, semmi más

Kick-Ass 2

Kick-Ass 2

Nos, végre a magyar filmipar leszokott arról, hogy lefordítson pár olyan filmcímet, amik hát... Akármennyire is szép a nyelvünk, ezeket nem lehet ugyanolyan vagányan átadni. Miután az első rész (Ha-Ver) számomra egy bombasztikus siker lett, nem is volt kérdés, hogy várni fogom a második részt. Amint lehetett meg is néztem, és most, élvezzétek Ti is.

Történet:

Bár már az első részt is imádtam, a folytatás csuklóból űberelte. Történetileg persze. Végre Kick-Ass-nek is volt egy rendes motivációja az egész film alatt, nem csak egy óra után jutott eszébe, hogy hoppá, csinálni is kéne valamit. Hit Girl is sokkal profibbnak hat, és már nem annyira komikus, mint az első részben, hogy egy kislány mindenkit legyilkol és meg se kottyan neki. Most már normális gondolatai, sőt elvei is vannak!

Szereplők:

Kick-Ass: Szépen fejlődik a karaktere egész filmhosszon át, semmi extra, de el sem laposodik. Mondhatni a legjobb kategóriába tartozik, és a színészi játék sem elhanyagolható!

Hit Girl: Azt hiszem a második résznek Ő az igazi főszereplője. Ő az aki megpróbál beilleszkedni, akinek a kálváriáját igazán átéljük, és átérezzük. Ha róla van szó, akkor midnenkinek csak pozitív és meglehetősen aranyos emlékei vannak. Plusz azok a koreográfiák, amiket le szokott nyomni. Zseniális.

Mutterbever (Igen, én is szégyellem így leírni.): Imáááááááádom! Joker és Bane után a harmadik kedvenc főgonoszom. Hihetetlen az az indulat, az a harag, és poénosság, ami árad ebből a srácból. A színészi játék itt is első rangú!
Viszont egy dolgot el kell mondanom a drága fordítóinknak. Én értem, hogy az eredeti neve ('Motherfucker') eléggé nyers, és obszcén, de könyörgöm! Mutterbever? Ne szórakozzatok velem, ehelyett akármi más jó lett volna! Na mindegy, így van, így kell szeretni.

Zenék, hangok:

Még egy film aminek legszívesebben reggel-este a soundtrack-jét hallgatnám. Márpedig ilyet legutoljára a Másnaposok EGYNEK sikerült elérnie. Szóval gratuláció ezért a pontért is.

Személyes vélemény:

Azt hiszem nem kell külön mondanom, hogy imádom a szuperhősfilmeket. Főleg így, hogy az egész Kick-Ass világ arra épít, hogy realista. Nem Batman: Sötét Lovag-féle realista, hanem tényleg úgy érzed, hogy Te csinálnád ugyanezt, akkor Veled is ugyanez történne meg.
A szereplők mind nagyon tetszenek, a humorát meg különösen bírom. Semmihez nem tudnám hasonlítani, mivel a paródiáktól messze eltér, nem kapaszkodik egy másik filmhez sem, sőt világosan kijelenti, hogy elzárkózik az összestől. Szóval saját, de szuper poénokkal operál a film.

Összegzés, ajánlás:

Hogyha szereted a vígjátékokat, és a szuperhősöket, akkor ezt a filmet is szeretni fogod. Bár van egy sajátos világa, amihez elég pihentnek kell lenni, de az első fél-egy órában kábé erre a szintre visz le. Szóval zenék jók, színészek jók, sztori jó, humor jó, mi kell még? Ja, igen, mindenkinek megnézni!

Jó szórakozást a filmhez!

Sötét lovag - Felemelkedés

Sötét lovag - Felemelkedés

Hmm... az új Batman...

Kedvenc denevérünk 8 év után ismét akcióba lép miután önkéntes száműzetésbe vonult. Fel kell vennie az álarcot és a köpenyt a gonosz ellen aki jelen esetben egy kegyetlen terrorista, egy furcsa maszkkal. Eddig érdekesnek hangzik na, de lássuk tovább:

Christopher Nolan folytatja amit elkezdett: realista szempontból ábrázolja a filmet amivel imponál a közönségnek... Nincs benne a cukormáz, csak a hideg Gotham amit megint fojtogat a bűnözés.

A színészi játék kifogástalan, Christian Bale (Terminátor - Megváltás, összes többi Batman, Amerikai pszicho) még mindig remekül játszik. Bár többet látjuk a vásznon Bruce-ként mint Batmanként...mint a soron következő szereplőt. Véleményem szerint emiatt a momentum miatt simán lehetne egy akciófilm és karakterdráma keveréke. És... nekem ez tetszett benne.
A Macskanő szerepében új színésznőt kaptunk, Anne Hathaway (Neveletlen hercegnő 2 - Eljegyzés a kastélyban, Szerelem és más drogok) aki szintúgy jól játszik bár szerintem több figyelmet érdemelt volna. Nem lett igazán kidolgozva a karaktere, pedig kaphatott volna több szöveget és tartalmasabb szerepet, szerintem. Ehelyett csak ott van és fontos de nem több. Hab a tortán hogy a filmben senki se szólítja Macskanőnek... na mindegy nem ezen fogok fennakadni.
Blake karaktere elől le a kalappal, szépen ki van dolgozva, nagy jelentősége van a film történései során. Fantasztikus újítás volt, egyesek szerint inkább volt Ő a főszereplője a filmnek mint Bruce. De szerintem senki nem veheti el Batmantől a főszerepet. SENKI!!!
Lépjünk tovább..
Bane: Az első olyan főgonosz aki testi fenyegetést jelent Batman számára... a többieket inkább agyban kellett legyőzni ő viszont belépésétől fogva félelmet kelt és örök aggódást, hogy mikor fogja kettétörni főhősünket mint egy szál ropit. Bár az ő esetében is az a véleményem, hogy kevesebb szerepet kapott a (számomra) elvártnál.

A szereplők ismertetése után lássuk a történetet:

Rövid... Ne nézzetek így, tudom hogy sacc/kb 3 óra de a mondanivalóhoz képest rövid. Rengeteg mindennek kéne történnie de egyszerűen nem tud. Be kell mutatni az új szereplőket, elvarrni a szálakat, új eseményeket beleszőni (bár ez alapvető), a gonosznak személyiséget, történetet adni, kell adni a látványra, a monumentalitás érzetre, gyakorlatilag jórészt új vágányra kell terelni az egészet, és ezekhez kevés a 3 óra. Sajnos...
Mivel ez a rész befejezi a trilógiát ilyen szempontból is meg kell figyelni:
Mondhatni tökéletes befejezése annak amit mindenki szeretett/szeret, és legalább egy részt látott. Vagy a képregényt, a rajzfilmet, a kifestőt vagy BÁRMIT!
A vágás nem valami fényes, egymást követik a rövid, kimért párbeszédek.
De mégis megéri megnézni a filmet. Akinek tetszettek az eddigi Batmanek annak ez is tetszeni fog akinek meg nem tetszettek... az úgyse fogja megnézni de annak is tetszene. Ne rettentsen el senkit a kritika, nézzétek meg... Ha tehetitek akkor akkor feltétlenül üljetek le és BATMAAAAAN!
Összességében egy frankó film, remek színészekkel, jó történettel, gyors ütemmel és hanyag vágással.
Több érv szól mellette mint ellene. Hát akkor menjünk a moziba!!!
Ennyi lett volna, sziasztok!

A csodálatos pókember

A csodálatos pókember


 

Nos hol is kezdjem...
A film az eredeti Pókember sorozatot teljesen más megvilágításba helyezi. Gyakorlatilag teljesen szétszedi a filmet és újra összerakja néhány változtatással és plusszal. A CGI-t a film nagyon jól használja, a gyík kinézete élethű. Egybeolvasztja az animációt és a valóságot. A gonosznak szépen kialakított háttérsztorija, amivel akár érte is aggódhatnánk. Persze a Pókembert szeretjük, ezt tudom. De a többit meglátjátok nem akarom lelőni a poénokat. A film átadja az élvelezetet és egy csöpp humort is belecsempész. Szerintem az összes többi alkotásnál JOBB!!!

A szereplők tekintetében már érdekesebb dolgokba ütközünk. Az új Peter, Andrew Garfield (Közösségi háló, Boy A) jól alakítja a szerepét. Igazából jobban mint vártam... Emma Stone-t (Zombieland, Barátság extrákkal, Őrült, dilis szerelem) ilyen szerepben még nem láttam. A magyar hangja meg egyenesen botrányos. Nagyjából Batmanéhez tudnám hasonlítani... De ez az egy hátránya van az alkotásnak.

Mindenképpen nézzétek meg, ha tudjátok 3D-ben mert úgy igazán élvezetes. Ne rettentsen el a besorolása miszerint akció-thriller, mivel nem valami félelemgerjesztő pusztán néhány helyen.

Egy szó mint száz simán megéri a pénzeteket, tankoljatok fel popcornnal és kólával!

Ennyi lett volna a kritikának nem mondható filmismertetőm... Ha kérdésetek van, vagy javaslatotok, hogy mi a hiba irományomban írjatok kommentet és ha időm engedi válaszolok.

Hát akkor...sziasztok :D

/CGI=számítógépes animáció/

Címkefelhő