Bosszúállók

Abban az élményben volt részem hogy meg tudtam figyelni a Bosszúállók névre hallgató, filmművészeti remekművet, amiben véleményem szerint NINCS hiba... Legalábbis amennyire megtudtam figyelni a 4 alkalom alatt ahányszor valaki a családból elindította. Bár a négyből kettő én voltam de ez nem számít.

Mivel semmit se akarok elmondani a filmből, mert bármi meglepő, vagy érdekes lehet EZÉRT egy eddig nem használt technikát alkalmazok. Leírom az alapsztorit, véleményt, majd a szereplőket és az ahhoz kapcsolódó dolgokat. És a véleményt :D
(Nem fontossági sorrendben haladok)

Nick Fury: Éééén máshogy képzeltem el Nick-et. Annyira érdekes, és kicsit olyan hideg volt. Még az elején nem sok emberséget láttam benne aztán a film előrehaladtával egyre szimpatikusabb lett.

Natasha Romanoff (Fekete özvegy): Azért írtam azt hogy Natasha, mert én csak tudom, hogy ő a Fekete özvegy, de senki se hívja úgy. Ő adta meg a filmben azt a látványt amire a férfi nézők 100%-a kíváncsi volt. Az ő karaktere az akiről sose tudhatjuk, hogy mikor hazudik, mikor mond igazat, de mindig hiszünk neki. Egyébként ha emlékeztek a Vasember 2-ben is láthatjuk.

Sólyomszem (Barton ügynök): Na itt rögtön szembetűnik, hogy őt nagyrészt Sólyomszemnek, vagy Sólyomnak hívják. Annyira nem fontos karakter, ha kimaradt volna nem biztos hogy nagy űrt éreznék a filmben, de fontossága azért van. Nem sok, máshogy is meg lehetett volna írni lazán, de én nem bánom hogy ott van. Aztán most jön egy kis SPOILER szóval vigyázat...
Szerintem Sólyomszemre azért volt szükség mert Loki csak őt tudta igazságos mértékig a maga oldalára állítani.
SPOILER VÉGE!!!

Vasember: Még mindig egoista, még mindig gazdag, és még mindig vicces. Komolyan én rajta röhögtem a legtöbbet. Aminek a legjobban örültem, hogy benne volt. Bizony, nagy szükség van rá. Ugyanolyan maradt a karaktere. Olyat fog tenni aminek hatására sok minden megváltozik. Kétszer is. Sajnálom, hogy nem tudtam róla mit írni érdemben, de egyszerűen nem megy.

Thor: Thor, a fantasztikus belépésével, és azzal a rengeteg feszültséggel amit a filmben okoz, és a lélektipró drámai nézésével nélkülözhetetlen. Akarom a második részt a Thorból! Ő az akinek személyes problémája van Lokival, és aki csak módjával akarja bántani. Aki nem sokat ért a földi kifejezésekből.

Amerika kapitány: Aki többet ért a földi kifejezésekből ennek hangot is adva. Először sokszor azon járt az agyam, hogy neki mi a képessége. Gondoltam megnézem a filmjét, és így már mindjárt más volt. Annyira jó nézni ahogy dobálja a pajzsát a csiturikra (Nem vicc ez az ellenség neve. Én azt hittem belehalok a nevetésbe amikor meghallottam.) Neki van egyedül olyan célja ami nem arra irányul, hogy magát védje mentse. Ezért szimpatikus lett már az első pillanatban. Mert azért alapvető háttérinfóm volt róla.

Hulk: Először megijedtem. Hogy miért? Mert nem azért hívták oda hogy nagy zöld szörnyként tomboljon, hanem hogy legyen ott egy zseniális tudós. "Ránéztem a plakátra. Zöld volt. Hát akkor miért nem fog zúzni?" Ez volt az első gondolat. Aztán megnyugodtam hiszen olyan szépen meg volt animálva mint még soha.

Loki: Sikerült létrehozni egy karakteres, stílusos ám idióta, fennhéjázó, de olyan erős, hogy a külseje alapján senki se hinné ezt. Thor testvére, vagyis örökbefogadott testvére, de nem nagyon szereti bátyját. Éppen ezért is jön a Földre, hogy bosszút álljon. Egyrészt. Másrészt kiderül a filmben. Mély nyomot hagyott bennem bár úgy érzem, hogy ahhoz képest hamar el lett tiporva.

Aztán alapjába véve a filmről:
Akciódús, a rengeteg csatajelenettel, fantasztikus zenékkel, annyi humorral amennyi belefér. Nem ment át komédiába, szerencsére. Hogy miből fakad a humor? Abból, ahogy egymást gyepálják a hősök. Jól fel lett építve a végső csata, az első felében, felkészültek, kisebb csatákat vívtak, egymással veszekedtek; majd a második felében, jött a mindent eltipró csata ami hangos volt. Nagyon hangos. De amilyen hangos olyan izgalmas is. A csata közben meg amúgy is olyan zseniális volt a CGI, hogy meg akartam nyalni a képernyőt, de nem lett volna jó ötlet.
Nálam ez az alkotás tíz pontból tízezer. Bármikor megnézném! Egymás után ötször is.
Mindenképpen tessék megnézni