21 Jump Street

Nos igen... hogy mit kapunk amikor egy idióta minden hülye vígjátékban a leghülyébbet eljátszót összezárunk egy kemény akcióhőssel? MEGKAPJUK talán az év legbetegebb akcióvígjátékát. És mondhatom, hogy ez a kedvenc összeállításom a filmek terén. Amikor annyi izgalom és hülyeség van egy filmben ami egyszerre fáj és elszorítja a hangszálaidat, mert annyira ordibálsz a két szerencsétlen főszereplőnek hogy:
-FUSS AZ ÉLETEDÉRT TE MARHAAA!
Igen, persze hogy saját tapasztalatból írok, hogyne... cöhh.
De egy film akkor igazán jó amikor beleéled magad. Egy dráma miatt összesírod a kedvenc párnádat, horror filmtől nem marad bélés a kedvenc párnádban a "9" nevű animációs filmben meg a 9 kicsi párna elviszi a tiédet is. De ez más kérdés. Ez a film igenis olyan, hogy akármennyire is ökör a két hős te akkor is aggódsz értük. És miért? A személyiségük miatt. Úgy lettek megírva, hogy ne legyen vita tárgya, hogy most mi legyen kiabálásunk tárgya. És nekem ez tetszik.

Az akcióhős szerepében Channing Tatumot (G.I.Joe, Fogadom) köszönthetjük, míg az überhülye jelzőt (persze a jó értelemben) nem más érdemelte ki miiint Jonah Hill (Kertvárosi kommandó, Így neveld a sárkányodat). Ők együtt alakítják azt a párost akitől senki se retteg pedig kéne. Nem akarok lelőni semmilyen poént, de figyeljetek oda a végén mert egy nagyon is ismerős arc fog visszavigyorogni rátok. De a csattanó se utolsó.
No de a történet annyi hogy van két újonnan kikerült zsaru az akadémiáról, akiknek egy komoly drog ügyet kell felgöngyölíteniük. Ám ezt korántsem olyan komolyan teszik. Ez a film egyik előnye. A komolytalanságukkal akkor is megnevettetnek amikor nem akarod. a lövöldözős jelenetekből is viccet csináltak de az egykori G.I.Joeval sikerült ellensúlyozni, hogy ne essen át a ló túloldalára.  Először azt hittem hogy tucatfilm lesz, de mint később kiderült messze felülmúlta a várakozásaimat. Aztán amikor megláttam a képernyőn egyik nagy kedvencemet Ice Cube-ot (nem, nem ez az az ismerős arc), akkor akarva, akaratlanul már röhögtem, pedig még meg se szólalt. Na ja ez van.
Egy szóval nézzétek meg, véleményem szerint ezt haverokkal kell látni. Egy idő után azon fogtok röhögni hogy hogy röhög a másik. És ez tök jó
A mozi igazság szerint elhanyagolható, ez tévén is átadja az élményt.
De döntsétek el ti, hogy ezek alapján mit érdemel.
Hát ennyi lett volna ez a dózis.
Adios amigos y amigas!