Csatahajó

Itt van ez a félelelmetesen komoly akciófilm. Amiben az emberek úgy gondolkodnak mint az emberek. Küzdenek, vannak személyes érzelmeik, nem emberfeletti módon erősek, és nem is lesznek erősebbek a személyes érzelmeiktől. Gyakorlatilag az űrlényeken kívül egész reális. Ha már az űrlényeknél tartunk; a film feléig kábé, úgy voltam vele, hogyha az egész alatt csak az UFO-kat látom az űrlényeket nem akkor úgy lehúzom a filmet, hogy nem fog kilátni a szóáradatból. De szerencsére nem így lett. A történet fut 3 szálon is, de abszolút lehet követni, és izgalmas is.
Viszont olyan problémám volt, hogy találtam benne egy nagy nagy logikai hibát. Lehet hogy csak én láttam rosszul, de azért leírom, hogy valaki világosítson fel ha tévednék:

//SPOILER//
Na szóval, amikor jönnek az űrlények akkor az egyik ütközik, összeroncsolódik és porig alázza azt hiszem Hong Kongot, de az biztos hogy kínát. Az a bökkenő, hogy az az egyik az a műholddal ütközik. De akkor utána mégis ott van. Amíg meg nem nézem újra, vagy nem találok választ addig ez így marad.
//SPOILER//

Aztán a zene; a zene az fantasztikus volt. Lépést tartott a film eszeveszett ütemével, és észjárásával. Majdhogynem egybeolvadt a filmmel, aminek annyira örültem, mint ritkán szoktam. Jöttek egytől egyig a pörgősnél pörgősebb aláfestések. Mást nem is tudok mondani: 10 pont!!!

A színészi válogatás ízléses, jól eltalált, de Rihannát nem értettem... Mit keres egyáltalán ott? Semmi létjogosultsága nem volt az egész film alatt. Ugyanannyit ért mint a többi "átlag" tiszt, katona, annyi különbséggel, hogy az ő nevét a főszereplőkhöz tették. Két okból:
1. Indokolatlanul sokat szerepelt a képernyőn;
2. Ő, Rihanna.
Liam Neeson (Titánok harca, A szupercsapat, meg még vagy ezerötszázháromszáz film) olyan alakítást nyújtott hogy ahányszor felemelte a hangját én összerezzentem. Ez is tökéletes 10/10
Tadanobu Asano (A tea íze, A szamuráj); igen csak hogy lássátok, hogy behozok a kritikába egy kínait is. Ő az a szereplő akit a közönség és a sereg is egyre jobban megkedvel majd barátok lesznek Hopper-rel és együtt ******* ****** a *****. Majd meglátjátok ti, hogy mit csinálnak.
A látványon rengeteget dolgoztak, ez még 3D nélkül is olyan hatást adott, hogy bármelyik pillanatban felrobbanhattam volna. De nem tettem. Viszont 3D-ben olyan lehet, mint még semelyik soha. Ez is 10/10.

Összegzésként ez egy fantasztikus film. Látvány, zene, történet, szereplők, 10 pontot kapott tőlem. Viszont ha amerikai vagy jobban fogod élvezni. Már csak a kínai szál miatt is. De ha magyar vagy, akkor se lesz kevesebb az élvezeted. Moziban a legjobb ha teheted 3D-ben és vigyél el bárkit!!!
Ennyi lettem volna mára, sziasztok!