Empire State - Tuti Szajré

Nos, kedves Olvasóim, sajnálom, hogy az utóbbi időben nem jött ki új bejegyzés, de olyan szinten el voltam havazva, mint az ország március tizenötödikén. Folyton mennem kellett valahova, amikor meg épp itthon voltam, akkor épp vagy forgatókönyvet írtam, vagy dalt, vagy egyszerűen csak brainstormingoltunk az osztállyal, szóval nem jutott időm filmet nézni. Mivel tegnap lezajlott az előadás (első hely, köszönjük szépen!) így ma már neki is ugrottam az első filmnek amit értem.
Hölgyek s Urak, a Tuti Szajré!

Történet:

Főhősünk, Chris (Liam Hemsworth) egy görög bevándorló, akinek minden álma az, hogy rendőr legyen. Viszont egy barátja, Eddie (Michael Angarano) miatt elutasítják a kérelmét, így elszegődik az Empire State-hez biztonsági őrnek. Már egyből az ottléte elején gyűlnek a problémák, elcsábítja az a 25 millió forint amit őriznie kell, és magáévá tesz belőle párezret. És innentől minden csavar, szóval egy szót sem akarok szólni többet a sztoriról.

Szereplők:

Chris: Látszik, hogy a Hemsworth családtól nem csak egy Thor-t kapott a világ, a másik testvér is nagyon jól szerepel. Bár azt hiszem családban marad az, hogy ők a jófiúk, hisz itt is Chris egész szerepe abból áll, hogy Ő csak jót akar. Csak annyit lop amennyire szüksége van, ám aztán elvakul. Utána meg sodorja az ár, amiről igazán nem tehet.

Eddie: A másik nagyon jól kidolgozott karakter az övé. Az Ő drámáját annyira nem érezzük át, (mivel nincs neki) de annyira pattogós kis mitugrász, hogy nem csodálom, hogy nem jutott neki semmilyen komoly szerep. Jó, meg kell hagyni, a végén már ő is inkább lesz kifinomult, és érzékeny karakter. Michael Angarano-ról meg soha sem hallottam, pedig egész listányi filmben játszott.

Zenék, hangok:

Nincs panaszom, minden zene ütemes, jól van eltalálva, zseniális hangmérnöki munka. Le a kalappal.

Személyes vélemény:

Mikor vége lett a filmnek egyre csak az járt a fejemben, hogy miért nem hallottam én erről? Pedig még Dwayne Johnson-t is belerakták, de a legkisebb reklámját se láttam sehol a Tuti Szajrénak.
Ennek ellenére nekem nagyon tetszett. Az operatőri munka kegyetlen jó, pár kamerabeállítástól még az én állam is leesett. Az egész film fenntartott egy ilyen kettősséget a karakterdrámával és az akcióval, ami nekem kifejezetten szimpatikus. Nincs mit mondanom, bármikor megnézném még egyszer!

Összegzés, ajánlás:

Akármennyire is jókat írtam eddig a filmről, azt mindenképp meg kell említenem, hogy nagyon lassan indul be. Nagyjából háromnegyed órán át alig történik valami érdemben, ezt viszont a második félben bepótolja, sőt rádob három kiló nyomasztó érzést, és nyomozási kényszert. Nem is tudom, hogy hogy lehet ilyet csinálni, de a kalapot már rég lefújta fejemről a színvonal.
Végső soron pedig az ajánlás: Hogyha képes vagy kivárni az elejét, hogy mindent megtudj amit kell, akkor utána már élvezni fogod a filmet. Konkrét célközönséget nem tudnék neki kiszabni, azzal nézed akivel akarod. A lényeg, hogy figyelj oda az elején, kicsit bele lehet kavarodni a görög nevekbe.

Utóiratként szeretném megköszönni mindazoknak akiktől az utóbbi időben visszajelzést kaptam a blogom minőségét illetőleg. Nagyon jól esett, komolyan köszönök szépen minden szót, nem igazán tudom meghálálni az az igazság. Majd megoldjuk valahogy...

Remélem legközelebb is Velem tartotok!