Ezer szó

Ez egy vígjáték drámáról beszélünk amilyen párosítást igen ritkán látni... És miért? Mert nehéz összehozni!! De most sikerült. Sikerült elérni, hogy egyszerre legyen szomorú, aggodalmat keltő, és vicces a film.

Eddie Murphy (Hogyan lopjunk felhőkarcolót?, Az üresfejű) ismét nagyot alkotott... hát akkor lássuk a medvét:
A történet szerint Jack McCall egy szómenéses ügyvédet alakít akit nem érdekel semmi csak az hogy az ügyeit intézze. A gyerekével nem törődik eleget, elhanyagolja a feleségét is. És amikor már teljesen behódolt hőn szeretett és jól jövedelmező munkájába korlátba ütközik: Ahányszor kimond egy szót egy levél hullik le a hátsó kertjében lévő fáról. Többet nem igen akarok mondani, nem akarom elrontani a meglepetést, és a film fordulópontjait.

Jack karaktere mesterien kidolgozott, amire még rátett egy lapáttal Eddie fantasztikus mimikája, amire (szerintem) rajta kívül csak Jim Carrey képes/volt képes. Egyszerűen bármit el tud játszani az arcával még a lehetetlent is.
Ott van a túlpörgött asszisztens aki segíti főhösünket e nehéz út során... Sőt Ő az egyetlen aki meg is érti a bánatát/helyzetét.
A felesége akit Kerry Washington (Django elszabadul, Mr. és Mrs. Smith) játszik, hozza azt a figurát aki miatt a filmben meglesz az a bizonyos aggodalom-faktor.
Aztán amikor megláttam a producerek között Nicolas Cage nevét majdnem leköptem teával a monitort. MIT KERES Ő ITT??? Bár nem mintha rossz munkát végezne - remek munkát végez - csak furcsa volt...

A történettel nem volt bajom... egy kicsit sablonos volt mind a végkifejlet (remélem ezzel nem mondtam semmit) és a karakterek. De héjj.. ez Eddie Murphynél és ilyen klassz poénokkal kit zavar? Bár a vidám és a szomorú rész ugrál ide oda... A film vége fele...
...//SPOILER// erősen átveszi az uralmat a szomorú rész de a végén egy bravúros Svéd-csavarral hárította a könnyáztatta mozitermeket/nappalikat ehelyett boldog nézők jöhettek ki egy happy endből //SPOILER VÉGE//
Erről nem tudok mást mondani... mindenképp meg kell nézni mert marhára megéri végignézni Jack szenvedését! :D
Nos ennyi lett volna, újabb filmajánló/kritika fejlemény Tőlem.