MoovieLand

Csak film, semmi más

Ne szórakozz Zohannal!

Ne szórakozz Zohannal!

Mai filmünkben Adam Sandler tetszeleg a modern Chuck Norris szerepében. És ezt nem is titkolják, több jelenet is van, ahol nyíltan kimondják, hogy:
"Ezzel a hajjal tiszta Chuck Norris vagy öcsém!"
Ahogy én látom, a Ne szórakozz Zohannal! egy szuperhősfilm-paródia, méghozzá a jobbik fajtából. Az a helyzet, hogy aki szereti Adam Sandlert az ezt is szeretni fogja, aki meg nem, annak ugyanúgy laposak maradnak a poénok. Bár a környezetemben sokan látták, és még többen örömmel idéznek belőle. Ez azt hiszem sokat elmond.

A történet:

Főhősünk Zohan, aki amúgy egy háborús hős (és zsidó). De neki nem tetszik ez az élet, és ki akar menni Amerikába, hogy fodrász legyen. Senki se támogatja, ennek ellenére mégis elindul, és alakul az abszolút humoros élete, amikor utóléri a múltja és cselekednie kell. Mondhatjuk, hogy egy tipikus, boldog szuperhősös film, de mivel ez egy paródia - és a paródiáknak sajátosságuk a klisésség - így elnézhető a sok megszokott filmes elem.

A szereplő:

Zohan: Azt hiszem ez akkora egoista film lett, hogy megérdemli Zohan, hogy csak róla írjak, de róla rendesen. Szóval van ez a hapsi, aki képes mindenre. Egymaga elbán egy egész hadsereggel, még egy fodrászattól se riad vissza. Egy igazi ünnepelt hős Izraelben. Nem mellesleg olykor kifejezetten tudatlan, és ebből adódóan nagyon vicces. Meg amúgy is, az egész világ amibe belepottyant, annyira szürreális és hihetetlen. Szóval Zohan: egy erős, humoros és érdekes karakter. Szerethető, és ha történne vele valami (mert történik vele valami), akkor simán sajnálná minden egyes néző. Aki nem palesztin persze.

Személyes vélemény:

Többek között az egyik kedvenc vígjátékom, ezt a szintet csak két másik film érte el. A Zombieland és a Másnaposok. Ez az a triumvirátus, amiket már volt olyan, hogy naponta többször megnéztem egymás után. Ez már az Ultimate Comedy szint. Ennél jobb vígjátékot számomra nem lehet összehozni!

Összegzés, ajánlás:

Ajánlom. Ez az egy szó többet mond minden prológusnál. Egyszerűen fantasztikus vígjáték, és nem mellesleg rengeteg poénforrás lehet. Másfél-két óra alatt válhatsz egy szürke osztálytársból/munkatársból egy igazi társasági dumagéppé.
Gyakorlatilag bárkivel megnézheted a Ne szórakozz Zohannal!-t. A szüleiddel, a barátaiddal, a barátnőddel, mindenki élvezni fogja, és maradandó élmény lesz az életetekben azt garantálom!

"One woman, one zikpah, one life..." - idézet a filmből.

A csodálatos pókember

A csodálatos pókember


 

Nos hol is kezdjem...
A film az eredeti Pókember sorozatot teljesen más megvilágításba helyezi. Gyakorlatilag teljesen szétszedi a filmet és újra összerakja néhány változtatással és plusszal. A CGI-t a film nagyon jól használja, a gyík kinézete élethű. Egybeolvasztja az animációt és a valóságot. A gonosznak szépen kialakított háttérsztorija, amivel akár érte is aggódhatnánk. Persze a Pókembert szeretjük, ezt tudom. De a többit meglátjátok nem akarom lelőni a poénokat. A film átadja az élvelezetet és egy csöpp humort is belecsempész. Szerintem az összes többi alkotásnál JOBB!!!

A szereplők tekintetében már érdekesebb dolgokba ütközünk. Az új Peter, Andrew Garfield (Közösségi háló, Boy A) jól alakítja a szerepét. Igazából jobban mint vártam... Emma Stone-t (Zombieland, Barátság extrákkal, Őrült, dilis szerelem) ilyen szerepben még nem láttam. A magyar hangja meg egyenesen botrányos. Nagyjából Batmanéhez tudnám hasonlítani... De ez az egy hátránya van az alkotásnak.

Mindenképpen nézzétek meg, ha tudjátok 3D-ben mert úgy igazán élvezetes. Ne rettentsen el a besorolása miszerint akció-thriller, mivel nem valami félelemgerjesztő pusztán néhány helyen.

Egy szó mint száz simán megéri a pénzeteket, tankoljatok fel popcornnal és kólával!

Ennyi lett volna a kritikának nem mondható filmismertetőm... Ha kérdésetek van, vagy javaslatotok, hogy mi a hiba irományomban írjatok kommentet és ha időm engedi válaszolok.

Hát akkor...sziasztok :D

/CGI=számítógépes animáció/

Címkefelhő