A burok

Halvány előszó:

Nagyszabású egy fenéket...
Gondolom tudjátok, hogy minden filmhez pozitívan állok hozzá, még az Alkonyatot se utálom annyira, mint a fentebb látható...valamit. Felvázolom:
1. óra: *röhögve* Hát ez meg mi a...?
2. óra: *sírva* Ezt nem tudom elhinni!
Nem arról van szó, hogy egy mókás vígjáték lenne. Egyszerűen csak annyira trágya volt az eleje, hogy még röhögtem a hülyeségein, de a második órában már sírtam, mert komolyan gondolta. Lássuk hát, pontokba szedve, hogy miért is gyűlölöm A burok c. filmet.

Történet:

A Földön át akarja venni az egyeduralmat egy idegen faj, akik békét teremtenek, mindenki segítőkész mindenkivel, DE van egy csapatnyi túlélő ember akiknek ez nem tetszik, ők a lázadók, akik mindent megtesznek azért, hogy az űrlények által elfoglalt embereket visszaváltoztassák igazi emberekké.
Főszereplőnket Melanie-t/Vándort/Vandát elkapják az idegenek, beleraknak egy Lelket, aki irányítja a testét. Viszont a gazdatest gondolatai ott maradtak a testében, és így együtt akarnak csinálni valamit. Hogy mit azt nem tudom, mert nincs semmi céljuk! Egyszerűen csak mennek, mindig csinálnak valamit, ami eszükbe jut, és a végén megtörténik az, amire senki sem számított. És nem azért, mert ügyesen rejtegetik, hogy mi fog történni, hanem mert senki sem utal rá! Az utolsó húsz percben lehet sejteni, hogy igen, ez fog történni. Már itt kiakadtam, és még az elején vagyunk!

Szereplők:

Melanie/Vándor/Vanda: A főhősnő egy döntésképtelen, mártír...(nyomdafestéktűrően) ...több fiúra nyitott lány, akinek egyetlen célja, hogy viszontlássa öccsét. Ám ez korábban teljesül, minthogy a filmnek vége legyen, és utána, már céltalan cselekmények sorozata az egész. Összesen tizenhatszor csókolózott a film alatt.
Jared: Erősen gyűlöli az űrlényeket, bátor, és csőlátású ember. Az egyes számú pasi, a film elejétől a végéig belé szerelmes Melanie, vele azt hiszem tízszer csókolózott. Igen, jól látjátok itt sántít valami.
Ian: Nem annyira rasszista, mint Jarrod, hamarabb hozzászokik a barátságos űrlények gondolatához, ő is vakmerő, és céltudatos. A kettes számú pasi, nagyjából a film felénél tűnik fel, és Vanda (a lény aki Melanie-ban van) egyből beleszeret, és emiatt egy ilyen érdekes szerelmi négyszög alakul ki a szereplők között. Mel hatszor csókolózott vele.
Jamie: Melanie öccse, igazából egy tipikus hiszékeny jófiú szerepet játszik, ilyenünk úgy sincs másik.
Hajtó: Itt most a főhajtóra gondolok, aki az egész gonoszság mögött áll. Könnyű vele azonosulni, kifejezetten határozott nő, semmi sem állítja meg célja elérése érdekében. Na igen, azt hiszem csak neki van a film szempontjából fontosnak nevezhető célja.

Zenék:

Kétféle zene van jelen leginkább a filmben. Az egyik akkor amikor jön a csók, a másik pedig amikor valaki meghal. Már zene alapján lehet tudni, hogy mi fog történni.
De, a stáblista zene az amit igazán szeretek, az Imagine Dragonstól a Radioactive c. nóta, amit imádok, szóval próbáltam úgy felfogni, hogy ezért néztem végig.

Személyes vélemény:

Utálom ezt a dolgot, mindig is utálni fogom, és szerintem már így születtem, hogy amint megjelenik A burok rögtön utálnom kell. Nem találtam benne sok jót, egyedül a zene tetszett a végén. Semmi mást nem tudtam értékelni. Bár így utólag visszagondolva nem csak gyűlöletet hanem enyhe szánalmat is érzek...

Összegzés, ajánlás:

Srácok, ennél még az Alkonyat is jobb, ennek ellenére mégis azt ajánlom, hogy nézzétek meg! Annyira rossz, hogy mindenkinek kötelező darab. Két órát megér az ember életéből. Nem fogsz neki örülni, miután láttad, de az élet nem kívánság műsör. Ilyet is kell látni, hogy tudjátok, mi a rossz, és mi a .... rossz.
Sok sikert kívánok hát, és vigyetek magatokkal egy jó nagy bögre kamillateát, mert szükség lesz rá.
Sziasztok!