Ideglelés Csernobilban

Avagy támadnak a lábfétises szörnyek. Komolyan ebben a filmben mindenkinek a lábát akarják megzabbantani az ellenek...
Mindamellett, hogy ez a film tiszteletlen egyrészt a saját műfajával, másrészt pedig az emberiség egyik legnagyobb tragédiájával szemben is...
Nem tudom elhinni ezt... Teljesen meghibbantam a tudattól. No de elindítottam a filmet, félreraktam ezt a (bár teljesen reális és jogos) fergeteges előítéletemet éééééés lássuk. 
A sztori szerint 6 (ha jól számolom) "fiatal" elindulnak egy kalandtúrára Csernobilba, hogy felpörgessék egy kicsit magukat, de a kirándulás - ki hitte volna - tragikus végkifejletbe torkollik. Együtt megpróbálnak elmenekülni a kísértetjárta helytől, ám ez korántsem olyan egyszerű, ahogy azt gondolják. S a vége, mint minden ilyen filmnek HALÁLLAL végződik. Remélem nem mondtam újat.
Színészi játékról nem beszélnék, mert... írjuk le, ne kerteljünk, amikor nem káromkodnak vagy logikátlan lépéseken gondolkodnak akkor sikoltoznak, vagy rohannak. Hatból hatszor meghalnak. Ismét, ha újat mondtam sajnálom...
A karakterek a már sokszor használt sablonok, de egyszer kétszer majdnem komolyan megpendítettek valamit a szívemben... Ám csak felületesen sikerült játszania lelkem húrjain. 
Élményfaktooor:
Hát... hogy is mondjam... néhol érdekes a film, de amúgy nem egy adrenalin bomba. Amikor azt akarja hogy félj akkor félni is fogsz. A vége... na a vége az ahol rendesen paráztam, hogy melyik sarkon fog mi előrontani. Kár hogy csak az utolsó 20 percre tudta magát összeszedni.

Végeredményben mit is mondjak róla. Klisés azt meg kell hagyni, de hogyha egy kis vérfrissítés kell a társaságba akkor simán tessék megnézni, vannak a filmnek jó pillanatai.

Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy mennyire sokrétűek azok a szörnyek.
Mindent csapdosnak mindenhova, de ha a kamera őket veszi akkor csak állnak. Általában lassúak, de ha nem figyelsz oda 220 felett száguldanak. Csak a lábadat akarják, de azt bármi áron. Nem tudok velük zöld ágra vergődni... Főleg a sztorijuk miatt.

Plusz poén hogy a filmet kis hazánkban, méghozzá Kiskunlazházán forgatták. Még egy negatív pont az undorító háttérinformációk mellé. Bár ezt még megértem, senki sem akar sugárfertőzött helyen filmet forgatni. Igazán csípem az ilyet. *Lö irónia