MoovieLand

Csak film, semmi más

Zombieland

Zombieland

Hogyha azt mondom, hogy horrorvígjáték, akkor mi jut eszébe mindenkinek?
Pontosan, a Horrorra Akadva filmsorozat. És ezen egy film tudna hatalmas mértékben változtatni, ami nem más, mint a Zombieland!
Személy szerint úgy gondolom, hogy ez a film sokkal igényesebb, és jobb humorral operál, mint bármelyik másik.

Történet:

A Föld lakosságát egy újfajta veszettség szállta meg, ami mindenkiből agyatlan emberevő zombit csinál. Főhősünk egy szerencsétlen egyetemista, Columbus, aki a saját szabályrendszere szerint próbál túlélni az elvadult Amerikában. Ám egyszer találkozik Tallahassee-vel, a profi zombigyilkossal, és onnantól az élete hatalmas fordulatot vesz. Találkoznak egy testvérpárral is, és egymást követik az események, amíg kibontakozik a vég.

Szereplők:

Columbus: Ő a főszereplő, ugyebár az a szerencsétlen, nyomott egyetemista, akiről már szó volt. Ahogy a film folyamán elmondja, az egész életét végigszerencsétlenkedte, már a vírus előtt is. Ugyanakkor valahol szerethető karakter, mert Ő a legőszintébb az egész csapatban, mindent úgy mond el, ahogy létezik.

Tallahassee: Többen azt mondják, hogy Woody Harrelson egyik legjobb filmje. És az tény, hogy zseniális alakítást nyújt az elmebeteg, pszichopata, kényszeresen gyilkoló állat szerepében. Valahol a film felénél megmutatkozik egy másik oldala, de azt most nem lövöm le. Igaz, hogy nem nagy csavar, sőt nem is csavar, de kell a sztoriba, hogy egy kis melegség járja át a szívünket a sok vérontás között. Plusz van még egy hatalmas mozgatórugója az életének, ami nem más mint a Twinkie. Minden áron szeretne enni ebből a sütiből. Ez az egyik indíttatása arra, hogy még éljen.

Wichita: Wichita szerepében Emma Stone tetszeleg, akinek talán az lehet a célja a képernyőn, hogy megteremtse a romantikus szálat és/vagy mutasson valami jól a vásznon a belső szervek között. Az az igazság, hogy nem tudom dobálni, mert jól játszik, jól néz ki, jól mutat a kezében a puska, szóval ehhez a filmhez tökéletesen megfelel. Szóval teljes létjogosultsága van. Hál'Istennek!

Little Rock: A leginkább elhanyagolt tagja a négyesfogatnak. Bár ez egy elfogadható pont, hisz mindenki másban sokkal több potenciál van. Ugyanakkor annyira ki van dolgozva a karaktere amennyire kell neki, ahhoz, hogy feltűnjön nekünk a tény, hogy Ő is velünk van. A lehető legjobban van megcsinálva ez a karakterprioritási sorrend.

Zenék:

A zenék valami gyönyörűen vannak kiválasztva! Van benne a komolyzenétől kezdve a metálig minden. Minden szám pontosan passzol ahhoz a jelenethez amit neki szántak. Főleg a főcím az, amit már többször hallgattam meg, mint ahányszor magát a filmet láttam. Pedig már kétjegyű számszor volt bent a lejátszóban a DVD...

Személyes vélemény:

Ahogy én látom ez a film testesíti meg azt, amit nagyon sok horrorvígjáték akart. Azt, hogy lehet akármilyen brutális egy film, attól még lehet vicces is. És tényleg, a humora a helyén van, a színészek jól játszanak (és nem mellesleg a kedvenceim), jók a karakterek, jó a történet, és a zombik még mindig halálosan vagányak.

Összegzés, ajánlás:

Mindenképpen nézd meg a Zombieland-et, legalább egyszer, még akkor is ha nem a Te stílusod. Egy próbát minden bizonnyal megér. Barátnővel egy öröm lehet megnézni, sokat tudtok nevetni, valamivel ijesztőbb, mint a Z világháború, és hidd el, Jesse Eisenberg-nél biztos, hogy helyesebb vagy. Nem mintha bántani akarnám szegény srácot, de főleg ebben a vígjátékban elég elesettnek tűnik. Akik régebb óta követik a blogot, azok tudják, hogy imádom Jesse-t mint színészt, mielőtt bárki félreértené.

Jó szórakozást a filmhez, mert ezek után tudom, hogy meg fogod nézni!
Ha. Ha.
Na sziasztok!

Szemfényvesztők

Szemfényvesztők

Halvány előszó:

Gondoltam, illik előre közölnöm, hogy a Szemfényvesztők kilóra megvettek. Amióta meghallottam, hogy Jesse Eisenberg és Woody Harrelson is játszik benne, azóta tűkön ülve várom, hogy megnézhessem. És sikerült is, úgyhogy alább következik az én kis ajánlóm, Tőlem, Nektek!

Történet:

Négy egyszerű bűvészt, egy - az első percekben ismeretlen - aktivista összeverbuvál egy csapattá, majd egy év múlva már láthatjuk is közös életüket. Ők négyen látványos bűvészmutatványok keretében rabolnak ki bankokat, majd a pénzt szétosztják a nézőik között. Ezt azonban az FBI nem nézheti tétlenül, és kiküldenek nyomozásra két ügynököt, és szépen lassan kibontakozódik az egyik legnagyobb káosz ami vásznon látható. És persze ebben a kategóriában.

Szereplők:

Atlas: Atlas, a csapat vezetője, egy nagyképű, tudálékos, vezetési hajlamban élvezkedő bűvész, akinek lebilincselő stílusa, és arcszőrzete van. Többször megemlítik a filmben, hogy minden áron vezetni akar, és ezzel sokszor túlzásba esik. Mindennek ellenére az egyik legszimpatikusabb, és legegyénibb szereplő a Négy Lovasból.
Merritt: A másik személyes kedvencem. Valamivel kevésbé arrogáns, mint Atlas, de sokkal humorosabb, és szókimondóbb. Ő a csapat mentalistája, belelát az emberek fejébe, és tökéletesen ért a mimikák megfejtéséhez. Előtte nehéz megtartani a titkokat, bár fölösleges is. Tipikusan az a fajta alak, akinek nem szívesen mondasz meg...bármit, de hogy nem adja tovább ha nem muszáj az is biztos. Ő a másik tagja a Négy Lovasnak.
Henley: Úgy érzem, hogy az Ő szerepét nagyon a háttérbe tolták. Ő a Négy Lovasnak a harmadik, és egyetlen női tagja, szerintem pusztán a látvány miatt tették be, mert annak nem utolsó. Szóval ja, lehetne egy jó karakter, de nem az. Nem az ő hibájából, egyszerűen ennyi jutott neki.
Jack: Jack a film legnagyobb meglepetése. Egy igen nagy csavar körülötte forog a filmben, és amúgy is egy központi tag. Ő ment át a legnagyobb fejlődésen, Ő volt az elején a leggyengébb, legszerencsétlenebb bűvész négyük közül, de a végére ugyanúgy egyenértékű csapattag lett, mint a többiek. Még a film első felében lenézték, aztán már igazi felnőtt emberként tekintettek rá. A Négy Lovas utolsó tagja.
Dylan: Az egyik FBI ügynök aki ki lett küldve a bűvészekre. Nyers ember, csak abban hisz amit lát. Kulcsszereplő, valahogy mindig ott van ahol kell neki, csak két lépéssel korábban. Amíg a néző figyelmesen követi, hogy mi történik a vásznon azon kapja magát, hogy nem tudja eldönteni kinek szurkoljon. A szerveknek, vagy Atlaséknek, és ez így van rendjén. A karakterével megteremti azt a kettős érzést, hogy lehet, hogy neki van igaza. Aztán eszünkbe jut a sok modernkori Robin Hood és megint elbizonytalanodunk...
Thaddeus: Az ex-bűvész, a feketeleves, az igazi rosszfiú a filmben, akit mégse nevezhetünk annak. Anno Ő is bűvész volt, ám hirtelen fordult egyet vele a világ, és elkezdte sorra leleplezni kollégáit, mondván abban több a pénz. Ugyanez a fennforgás jelen esetben is, besegít a rendőröknek, de nem kicsit, gyakorlatilag az egészet Ő oldja meg. Bámulatos karakter, az egyik legjobban kidolgozott!

Lehetne még nagyon sok mindenkiről írni, de nem akarom untatni a kedves Olvasókat, a legfontosabb emberekről van képetek, és ez a bekezdés lényege.

Személyes vélemény:

Nekem ez a film az új kedvencemmé nőtte ki magát. Tele van pörgéssel, akcióval, humorral (Igen, humorral), mindig történik valami. Bevonzott magába aztán ott tartott, és a végén, amikor kiszálltam a székből, csak arra tudtam gondolni, hogy Na ezt megnézném még egyszer!. Ez a legjobb dolog amire gondolni tudok ilyenkor, ugyanis ez azt jelenti, hogy még van jövője ennek a bűvész brigádnak!

Összegzés, ajánlás:

Végső soron ajánlom ezt a filmet azoknak, akik egy kicsit is szeretik vagy a látványos dolgokat, vagy a mutatványokat, a sok pénz látványát, esetleg Jesse Eisenberget. A szereplők valami csodálatos alakítást nyújtanak, senkit se tudok dobálni, a rendezés, és az operatőri munka magáért beszél, a történet isteni, kívánni nem lehet jobbat, és még csavarokkal is tele van. Hát igen, nem könnyű a bányászok élete, de ha szeretnél magadnak egy boldog két órát, akkor szórakozásnak ezt ajánlom!

The Social Network - A közösségi háló

A közösségi háló

Hogy miért szeretem annyira A Közösségi Hálót?

Mert szinte tökéletesen fel van építve. Azért azt írtam, hogy "szinte", mert nem akarok nagy szavakba bocsájtkozni. Nincs tökéletes film, csak olyan ami közel van ehhez az állapothoz. 
Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy miről szól. A FaceBook létrejöttéről. És a mögötte álló perekről, amik befeketítik a históriát. És ez lett volna egy kritikus pont a filmben. De nem volt az! Tökéletes ritmizálást láthatunk a 2003-as események és a későbbi pereknél. David Fincher (A rendező) tisztában volt azzal, hogy mikor lehet váltakozni a két storyline között. Valahogy mindig eltalálta, és ez volt az egyik dolog ami megfogott a filmben.
A másik a főszereplő volt. Jesse Eisenbergnek minden filmjét imádom. És pár napja arra is rájöttem, hogy miért. Mivel Jesse ugyanaz a nyúlánk, sovány, színészakaroklennidenemvagyokkigyúrtsrác, mint én. Valahol tudok vele azonosulni. Ami igaz az igaz, kevesen ismernek magukra egy Rambo filmet nézve.
És akkor a részletesebb történet:
Bajban vagyok egyébként, mert a történetről nehéz bármit is elmondani. Gyakorlatilag arról szól, hogy Mark megalkotta a FaceMash-et, ennek hatására a Winklevoss ikrek letámadták őt, hogy dolgozzon velük a Harvard saját közösségi hálóján, de eközben már a fejében motoszkál a The FaceBook ötlete. Társként hóna alá csapta Eduárdót, és a bohókás történetbe bekerül Sean Parker. Szétzilálja a csapatot, és minden történik ami elképzelhető. Egyszerűen remek filmélmény, ezt nem lehet leírni, ezt látni, hallani, érezni, tapintani kell!
S a vége a filmnek ami megkoronázza az egészet:
Az érzéketlen tuskó, Mark, bejelöl FaceBookon egy lányt akivel még a kezdetek előtt randizott. És utána folyamatosan frissítgeti az oldalt! Van lelke!!!
No és tudjátok, hogy miért tette ezt?
Ugye beszélgetett Seannal, hogy őt is egy lány indította útjára a netes karrierbe. Majd elhangzott ez a beszélgetés:
"Mark: És gondolsz még arra a lányra?
Sean: Melyikre?
Mark: Tudod, arra a baseballkapitányosra....
Sean: Jaa, nem, dehogy!"
És ez meghatározó beszélgetés volt. 
Végső soron engem ez a film meggyőzött.
színészek, történet, megvalósítás, poénok, naggggyon jó dráma, minden!
Csak ajánlani tudom, ezt mindenkinek kötelező megnézni, akár szereti a FaceBookot akár nem. 
Mert ha jobban megnézzük ez a film nem is egy közösségi hálóról szól. Hanem inkább a lelki és etikai bombáival akarta megdobálni a fiatalságot is David, azzal, hogy egy ilyen manapság trendi téma köré tekerte. Szép volt!
Ennyi lett volna mára, ha ismét jön meghatározó filmélmény, jövök én is, új poszttal.
Addig is, sziasztok!:)

Címkefelhő