Erőnek erejével

Sziasztok!
Az alábbiakban egy olyan kritika lesz látható ami vázlat nélkül íródott... Sok sikert kívánok magamnak. (Halkan jegyzem meg, hogy a kis segítségem nem lustaságból kifolyólag nincs, én megírtam, csak valaki behúzta a füzetemet. Az összes irományommal együtt...De most ez van.)
Schwarzenegger visszatér! A Terminátor nem húzta le a rolót filmes téren örökre úgy néz ki... Visszajött egy újabb filmre! Ami nem más mint az Erőnek erejével.
A sztori valahogy úgy süt, hogy Ray Owens a helyi seriff szerepében vigyáz egy Sommerton Junction nevű határvárosra. Minden szép és minden jó és nyugis és boldog, de egy nap jön a hír, hogy egy baromira keresett bűnöző akar átszökni a városon Mexikóba. Van ennek a drogbárónak (ez a báróság nekem annyira nem jött le a filmből de...) egy hatalmas serege, és még ez a párszáz(?) ember is segít neki célja elérésében. Ezt viszont California kormányzója nem hagyhatja, így nekiindul a harcnak erejének erejével.
Ennyi. Ez mind. Ez a történet. És én ezzel kezdjek valamit? Hát jó, próbáljuk meg. Szeeerintem egészen korrekt, bár kicsit kevés. Csak úgy mint a város lakossága. Komolyan, vannak a főbb szereplők, meg hárman isznak a kocsmában...plusz a kocsmás. Ez hol város? Ez még csak nem is falu? Ez hamar szemet szúrt, de próbálkoztam eltekinteni tőle. Ami jobban zavart, hogy a karakterek nem voltak elég kiforrottak. Oké, ott voltak, rossz volt amikor megsebesültek, velük örültem, de nem éreztem, hogy én is harcolnék értük. 
Akkor... néha agybajt kaptam azoktól a feltűnően érdekes párbeszédektől amikhez szerencsém volt. Mire felültem a székből szerintem teljesen leépültem.
Már csak egy dolog van aztán nem szapulom tovább: egy kissé kiszámítható volt ez az egész mizéria. Főleg a vége. Én szinte előre láttam, hogy mi fog történni a végső párbajban. És igazam is lett. Mindettől függetlenül nagyon tetszett, jól nézett ki, és majdnem hangosan drukkoltam Swarczy-nak.
Tetszett még a környezet, ahogy váltakoztunk Los Angeles és Sommerton között, a kis környékbeli események, a helyi hülyék. Minden ott volt aminek kellett... Kivéve Johnny Knoxville a plakáton. Tök fölösleges. Pont annyi szerepe van a filmben, mint a többieknek. Ez egy Arnold Schwarzenegger show. Ki kell jelenteni nyíltan. De, mégis mit várunk? Én pont ezt. Nem is csalódtam nagyot.
Lássunk hozzá akkor:
Nekem nagyon tetszett a film, kicsit kiszámítható volt, kicsit lapos karakterekkel, ezeken túltevén magam, úgy érzem, totál megérte. Mindenkinek ajánlom, tessék megnézni, és örülni a fejünknek, értem?
Ennyi lettem volna, most pedig...kilépek. Sziasztok!