MoovieLand

Csak film, semmi más

Itt a vége - This Is The End

Itt a vége - This Is The End

Nagy nevek, nagy elvárások, jól mondom?
Háááááát.... Majdnem. Első hallásra nem voltam feldobva még egy világvégefilm ötletétől, viszont ahogy realizáltam, hogy kik is játszanak benne, kezdtem kíváncsi lenni. Lássuk be, hogyha összezárjuk Amerika nagy nevettetőit miközben odakint tombol az apokalipszis, annak kétféle vége lehet: vagy hatalmas durranás, vagy akkora bukás, amekkorát a Másnaposok 2 jelentett.
Na, szerintetek mi lett a vége?
Úgy van, imádtam a This Is The End-et! Lássuk hát, hogy mi tetszett benne annyira, avagy elemezzük, kinek éri meg megnézni, és kinek nem?

Történet:

Nos, a sztori rém egyszerű, Jay Baruchel megérkezik Los Angelesbe, ahol barátjával, Seth Rogen-nel elmennek James Franco-hoz bulizni. Tombol a parti, mindenhol hírességek, Jonah Hill, Rihanna, Emma Watson, Craig Robinson, hogy csak a nagyobbakat elmítsem, amikor hirtelen elszabadul a pokol, emberek repülnek az égbe, akik a Földön maradtak vagy megkergültek, mint a gépek, vagy megijedtek és elbújtak a házukban. Pont mint a fentebb említett bagázs, és az egész film alatt minden erejükkel azon voltak, hogy valahogy túléljenek. Ez jól is ment nekik, egészen addig amíg el nem kezdtek viszálykodni egymással, sőt még a gonosz is rájuk fente a fogát.

Szereplők:

Megerőltető lenne minden egyes fontosabb szereplőről komolyabb infókat kiszednem magamból, szóval megpróbálok általánosítani.
Egy normális embert nem láthattunk a vásznon, egyet sem! Mindenkinek elmentek otthonról, vagy minimum elfüvezte az eszét. De lássuk be, mindenki úgy fogta fel az egész helyzetet, mint ahogy mi tennénk. Valljuk be szépen, senki se menne ki hősködni a világvége közepébe.
Szóval mindenki címeres hülye volt, és azt hiszem ez kellett ahhoz, hogy a film olyan legyen amilyen lett!

Zenék, hangok:

Zenei téren nem sokat tudok mondani. Amikor bulizni kellett, akkor pörgősek és modernek voltak a zenék, amikor éppen félni kellett akkor is minden hangot eltaláltak, le a kalappal!

Személyes vélemény:

Megütötte a mércét. Ez a film megütötte a mércét. Ahogy néztem a stáblistát azon gondolkodtam, hogy miért nem nézhetem tovább? Az egészet úgy nevettem végig ahogy a torkomon kifért, el se tudtam képzelni, hogy lehet-e jobb egy ilyen film a Katasztrófafilmnél. A poénok ütöttek, a többi rész is olyan volt amilyennek lennie kellett, még a Backstreet Boys is újra összeállt! Nem is tudom, annyira elérzékenyültem.

Összegzés, ajánlás:

Mindazoknak ajánlom a This Is The End-et akik egy kicsit is kedvelnek a szereplőgárdából akár csak egy embert is, vagy azoknak akik szeretik az amerikai humort, mert az van a filmben bőven! Komolyan mondom, akárkivel megnézhetitek, anyuval/apuval, barátnővel, haverokkal, akivel csak akarjátok!
Figyelem! Filmes előismeretek megléte nem árt, ugyanis tele van utalásokkal! Bízzatok bennem, amúgy is jó megnézni, de ha tudod, hogy például James Franco volt a Zöld Manó, már előrébb leszel!
Nem ajánlom viszont, ha nem szereted az effajta perverz humort, vagy nem szereted kiröhögni a beledet! No igen, ez dupla vagy semmi alapon megy!

FVP.: 13/13

"I don't wanna die at James Franco's house." - Jay Baruchel, idézet a filmből.

21 Jump Street

21 Jump Street

Nos igen... hogy mit kapunk amikor egy idióta minden hülye vígjátékban a leghülyébbet eljátszót összezárunk egy kemény akcióhőssel? MEGKAPJUK talán az év legbetegebb akcióvígjátékát. És mondhatom, hogy ez a kedvenc összeállításom a filmek terén. Amikor annyi izgalom és hülyeség van egy filmben ami egyszerre fáj és elszorítja a hangszálaidat, mert annyira ordibálsz a két szerencsétlen főszereplőnek hogy:
-FUSS AZ ÉLETEDÉRT TE MARHAAA!
Igen, persze hogy saját tapasztalatból írok, hogyne... cöhh.
De egy film akkor igazán jó amikor beleéled magad. Egy dráma miatt összesírod a kedvenc párnádat, horror filmtől nem marad bélés a kedvenc párnádban a "9" nevű animációs filmben meg a 9 kicsi párna elviszi a tiédet is. De ez más kérdés. Ez a film igenis olyan, hogy akármennyire is ökör a két hős te akkor is aggódsz értük. És miért? A személyiségük miatt. Úgy lettek megírva, hogy ne legyen vita tárgya, hogy most mi legyen kiabálásunk tárgya. És nekem ez tetszik.

Az akcióhős szerepében Channing Tatumot (G.I.Joe, Fogadom) köszönthetjük, míg az überhülye jelzőt (persze a jó értelemben) nem más érdemelte ki miiint Jonah Hill (Kertvárosi kommandó, Így neveld a sárkányodat). Ők együtt alakítják azt a párost akitől senki se retteg pedig kéne. Nem akarok lelőni semmilyen poént, de figyeljetek oda a végén mert egy nagyon is ismerős arc fog visszavigyorogni rátok. De a csattanó se utolsó.
No de a történet annyi hogy van két újonnan kikerült zsaru az akadémiáról, akiknek egy komoly drog ügyet kell felgöngyölíteniük. Ám ezt korántsem olyan komolyan teszik. Ez a film egyik előnye. A komolytalanságukkal akkor is megnevettetnek amikor nem akarod. a lövöldözős jelenetekből is viccet csináltak de az egykori G.I.Joeval sikerült ellensúlyozni, hogy ne essen át a ló túloldalára.  Először azt hittem hogy tucatfilm lesz, de mint később kiderült messze felülmúlta a várakozásaimat. Aztán amikor megláttam a képernyőn egyik nagy kedvencemet Ice Cube-ot (nem, nem ez az az ismerős arc), akkor akarva, akaratlanul már röhögtem, pedig még meg se szólalt. Na ja ez van.
Egy szóval nézzétek meg, véleményem szerint ezt haverokkal kell látni. Egy idő után azon fogtok röhögni hogy hogy röhög a másik. És ez tök jó
A mozi igazság szerint elhanyagolható, ez tévén is átadja az élményt.
De döntsétek el ti, hogy ezek alapján mit érdemel.
Hát ennyi lett volna ez a dózis.
Adios amigos y amigas!

Címkefelhő