Az idei nyár filmes téren leginkább azzal telt számomra, hogy jó horror filmet kerestem. Végignyálaztam jópárat, és amikor egyik barátom ajánlására, és társaságában megnéztem az It Follows-t, hát, azt hiszem révbe értem. Ennél nincs lejjebb.

Egy reménytelenül nimfomániás Valami körül forog a történet, aki emberről emberre vándorol, méghozzá szexen keresztül, mint egy tisztességes nemi betegség. Nem csinál mást, csak követ. Főszereplőinkkel kézenfogva végigsétálják a filmet, a végén partiznak egyet, majd még több szex, pár szükségtelen meztelenkedéssel körítve, és vége.
Nem viccelek. Általában sajnálom, hogy nem tudok mindent leírni a sztoriról, mert nincs elég helyem rá, de most... Most örülök, hogy nincs is több. Túl kínos lenne.

Így is épp eléggé feszengek, mert a karakterekről sem tudok külön írni, meeert nincsenek. Minden tipikus, klisés, nincsenek is személyiségek, csak a potenciális ivarérett fiúk, meg a magatehetetlen lányok. Maguk a színészek elvégzik a dolgukat, de semmi többet. Mintha egy matek dogánál arra mennének hogy a hármas meglegyen, az még a szülőknél is oké, meg az átlaghoz is elmegy.
Ah, kit áltatok, utálom mindet...


Kb minden második gátlástalanul ismételt jelenet ebből a földi pokolból.

A zene tipikusan horroros, ismét semmi extra, csak néhol igen zavaró az indokolatlan szélgörcs hang, miközben nézzük a nagy büdös semmit. Bizony, a film egyik fele a fentebb látható járkálás, a másik fele pedig... Huh, ez kemény lesz...
Ugye az adná meg az alap atmoszférát, hogy félünk a Valamitől, ami mást se csinál csak követ, de azt mindig és ha utolér, akkor jól kidugja belőlünk a lelket is, és meghalunk. Csak hogy ez a filmben abszolút nem működik. A baj ott kezdődik, hogy nem mindig követi azt a félkegyelmű főszereplőt, hanem csak néha felbukkan, totyog egyet, és ennyi.
Félni akartam, de nem sikerült, hisz vagy röhögtem a filmen, vagy néztem, ahogy átadják egymásnak a Valamijüket, meg Isten tudja mit még. Jobban belegondolva...

A Valami követ egy pornóvígjáték.

Vagy valami ilyesmi, de horror biztos hogy nem.
Egy jelenet lehetne akár csak egy kicsit is horror, az is egy kitekert láb a harmadik percnél. Hát, nem egy világbajnok horror film ismérvei, az biztos.

Na, mindig van valami jó dolog ezekben a filmekben, most mi az? - kérdezné egy átlag barátom.

Nos, az a három jó jelenet, plusz a végén egy hosszabb negyedik kifejezetten elviselhető volt, köszönöm a kérdést.

Kérlek, ne nézzétek meg. Komolyan. Ne.