MoovieLand

Csak film, semmi más

Itt a vége - This Is The End

Itt a vége - This Is The End

Nagy nevek, nagy elvárások, jól mondom?
Háááááát.... Majdnem. Első hallásra nem voltam feldobva még egy világvégefilm ötletétől, viszont ahogy realizáltam, hogy kik is játszanak benne, kezdtem kíváncsi lenni. Lássuk be, hogyha összezárjuk Amerika nagy nevettetőit miközben odakint tombol az apokalipszis, annak kétféle vége lehet: vagy hatalmas durranás, vagy akkora bukás, amekkorát a Másnaposok 2 jelentett.
Na, szerintetek mi lett a vége?
Úgy van, imádtam a This Is The End-et! Lássuk hát, hogy mi tetszett benne annyira, avagy elemezzük, kinek éri meg megnézni, és kinek nem?

Történet:

Nos, a sztori rém egyszerű, Jay Baruchel megérkezik Los Angelesbe, ahol barátjával, Seth Rogen-nel elmennek James Franco-hoz bulizni. Tombol a parti, mindenhol hírességek, Jonah Hill, Rihanna, Emma Watson, Craig Robinson, hogy csak a nagyobbakat elmítsem, amikor hirtelen elszabadul a pokol, emberek repülnek az égbe, akik a Földön maradtak vagy megkergültek, mint a gépek, vagy megijedtek és elbújtak a házukban. Pont mint a fentebb említett bagázs, és az egész film alatt minden erejükkel azon voltak, hogy valahogy túléljenek. Ez jól is ment nekik, egészen addig amíg el nem kezdtek viszálykodni egymással, sőt még a gonosz is rájuk fente a fogát.

Szereplők:

Megerőltető lenne minden egyes fontosabb szereplőről komolyabb infókat kiszednem magamból, szóval megpróbálok általánosítani.
Egy normális embert nem láthattunk a vásznon, egyet sem! Mindenkinek elmentek otthonról, vagy minimum elfüvezte az eszét. De lássuk be, mindenki úgy fogta fel az egész helyzetet, mint ahogy mi tennénk. Valljuk be szépen, senki se menne ki hősködni a világvége közepébe.
Szóval mindenki címeres hülye volt, és azt hiszem ez kellett ahhoz, hogy a film olyan legyen amilyen lett!

Zenék, hangok:

Zenei téren nem sokat tudok mondani. Amikor bulizni kellett, akkor pörgősek és modernek voltak a zenék, amikor éppen félni kellett akkor is minden hangot eltaláltak, le a kalappal!

Személyes vélemény:

Megütötte a mércét. Ez a film megütötte a mércét. Ahogy néztem a stáblistát azon gondolkodtam, hogy miért nem nézhetem tovább? Az egészet úgy nevettem végig ahogy a torkomon kifért, el se tudtam képzelni, hogy lehet-e jobb egy ilyen film a Katasztrófafilmnél. A poénok ütöttek, a többi rész is olyan volt amilyennek lennie kellett, még a Backstreet Boys is újra összeállt! Nem is tudom, annyira elérzékenyültem.

Összegzés, ajánlás:

Mindazoknak ajánlom a This Is The End-et akik egy kicsit is kedvelnek a szereplőgárdából akár csak egy embert is, vagy azoknak akik szeretik az amerikai humort, mert az van a filmben bőven! Komolyan mondom, akárkivel megnézhetitek, anyuval/apuval, barátnővel, haverokkal, akivel csak akarjátok!
Figyelem! Filmes előismeretek megléte nem árt, ugyanis tele van utalásokkal! Bízzatok bennem, amúgy is jó megnézni, de ha tudod, hogy például James Franco volt a Zöld Manó, már előrébb leszel!
Nem ajánlom viszont, ha nem szereted az effajta perverz humort, vagy nem szereted kiröhögni a beledet! No igen, ez dupla vagy semmi alapon megy!

FVP.: 13/13

"I don't wanna die at James Franco's house." - Jay Baruchel, idézet a filmből.

Csatahajó

Csatahajó

Itt van ez a félelelmetesen komoly akciófilm. Amiben az emberek úgy gondolkodnak mint az emberek. Küzdenek, vannak személyes érzelmeik, nem emberfeletti módon erősek, és nem is lesznek erősebbek a személyes érzelmeiktől. Gyakorlatilag az űrlényeken kívül egész reális. Ha már az űrlényeknél tartunk; a film feléig kábé, úgy voltam vele, hogyha az egész alatt csak az UFO-kat látom az űrlényeket nem akkor úgy lehúzom a filmet, hogy nem fog kilátni a szóáradatból. De szerencsére nem így lett. A történet fut 3 szálon is, de abszolút lehet követni, és izgalmas is.
Viszont olyan problémám volt, hogy találtam benne egy nagy nagy logikai hibát. Lehet hogy csak én láttam rosszul, de azért leírom, hogy valaki világosítson fel ha tévednék:

//SPOILER//
Na szóval, amikor jönnek az űrlények akkor az egyik ütközik, összeroncsolódik és porig alázza azt hiszem Hong Kongot, de az biztos hogy kínát. Az a bökkenő, hogy az az egyik az a műholddal ütközik. De akkor utána mégis ott van. Amíg meg nem nézem újra, vagy nem találok választ addig ez így marad.
//SPOILER//

Aztán a zene; a zene az fantasztikus volt. Lépést tartott a film eszeveszett ütemével, és észjárásával. Majdhogynem egybeolvadt a filmmel, aminek annyira örültem, mint ritkán szoktam. Jöttek egytől egyig a pörgősnél pörgősebb aláfestések. Mást nem is tudok mondani: 10 pont!!!

A színészi válogatás ízléses, jól eltalált, de Rihannát nem értettem... Mit keres egyáltalán ott? Semmi létjogosultsága nem volt az egész film alatt. Ugyanannyit ért mint a többi "átlag" tiszt, katona, annyi különbséggel, hogy az ő nevét a főszereplőkhöz tették. Két okból:
1. Indokolatlanul sokat szerepelt a képernyőn;
2. Ő, Rihanna.
Liam Neeson (Titánok harca, A szupercsapat, meg még vagy ezerötszázháromszáz film) olyan alakítást nyújtott hogy ahányszor felemelte a hangját én összerezzentem. Ez is tökéletes 10/10
Tadanobu Asano (A tea íze, A szamuráj); igen csak hogy lássátok, hogy behozok a kritikába egy kínait is. Ő az a szereplő akit a közönség és a sereg is egyre jobban megkedvel majd barátok lesznek Hopper-rel és együtt ******* ****** a *****. Majd meglátjátok ti, hogy mit csinálnak.
A látványon rengeteget dolgoztak, ez még 3D nélkül is olyan hatást adott, hogy bármelyik pillanatban felrobbanhattam volna. De nem tettem. Viszont 3D-ben olyan lehet, mint még semelyik soha. Ez is 10/10.

Összegzésként ez egy fantasztikus film. Látvány, zene, történet, szereplők, 10 pontot kapott tőlem. Viszont ha amerikai vagy jobban fogod élvezni. Már csak a kínai szál miatt is. De ha magyar vagy, akkor se lesz kevesebb az élvezeted. Moziban a legjobb ha teheted 3D-ben és vigyél el bárkit!!!
Ennyi lettem volna mára, sziasztok!

Címkefelhő