Sötét lovag - Felemelkedés

Hmm... az új Batman...

Kedvenc denevérünk 8 év után ismét akcióba lép miután önkéntes száműzetésbe vonult. Fel kell vennie az álarcot és a köpenyt a gonosz ellen aki jelen esetben egy kegyetlen terrorista, egy furcsa maszkkal. Eddig érdekesnek hangzik na, de lássuk tovább:

Christopher Nolan folytatja amit elkezdett: realista szempontból ábrázolja a filmet amivel imponál a közönségnek... Nincs benne a cukormáz, csak a hideg Gotham amit megint fojtogat a bűnözés.

A színészi játék kifogástalan, Christian Bale (Terminátor - Megváltás, összes többi Batman, Amerikai pszicho) még mindig remekül játszik. Bár többet látjuk a vásznon Bruce-ként mint Batmanként...mint a soron következő szereplőt. Véleményem szerint emiatt a momentum miatt simán lehetne egy akciófilm és karakterdráma keveréke. És... nekem ez tetszett benne.
A Macskanő szerepében új színésznőt kaptunk, Anne Hathaway (Neveletlen hercegnő 2 - Eljegyzés a kastélyban, Szerelem és más drogok) aki szintúgy jól játszik bár szerintem több figyelmet érdemelt volna. Nem lett igazán kidolgozva a karaktere, pedig kaphatott volna több szöveget és tartalmasabb szerepet, szerintem. Ehelyett csak ott van és fontos de nem több. Hab a tortán hogy a filmben senki se szólítja Macskanőnek... na mindegy nem ezen fogok fennakadni.
Blake karaktere elől le a kalappal, szépen ki van dolgozva, nagy jelentősége van a film történései során. Fantasztikus újítás volt, egyesek szerint inkább volt Ő a főszereplője a filmnek mint Bruce. De szerintem senki nem veheti el Batmantől a főszerepet. SENKI!!!
Lépjünk tovább..
Bane: Az első olyan főgonosz aki testi fenyegetést jelent Batman számára... a többieket inkább agyban kellett legyőzni ő viszont belépésétől fogva félelmet kelt és örök aggódást, hogy mikor fogja kettétörni főhősünket mint egy szál ropit. Bár az ő esetében is az a véleményem, hogy kevesebb szerepet kapott a (számomra) elvártnál.

A szereplők ismertetése után lássuk a történetet:

Rövid... Ne nézzetek így, tudom hogy sacc/kb 3 óra de a mondanivalóhoz képest rövid. Rengeteg mindennek kéne történnie de egyszerűen nem tud. Be kell mutatni az új szereplőket, elvarrni a szálakat, új eseményeket beleszőni (bár ez alapvető), a gonosznak személyiséget, történetet adni, kell adni a látványra, a monumentalitás érzetre, gyakorlatilag jórészt új vágányra kell terelni az egészet, és ezekhez kevés a 3 óra. Sajnos...
Mivel ez a rész befejezi a trilógiát ilyen szempontból is meg kell figyelni:
Mondhatni tökéletes befejezése annak amit mindenki szeretett/szeret, és legalább egy részt látott. Vagy a képregényt, a rajzfilmet, a kifestőt vagy BÁRMIT!
A vágás nem valami fényes, egymást követik a rövid, kimért párbeszédek.
De mégis megéri megnézni a filmet. Akinek tetszettek az eddigi Batmanek annak ez is tetszeni fog akinek meg nem tetszettek... az úgyse fogja megnézni de annak is tetszene. Ne rettentsen el senkit a kritika, nézzétek meg... Ha tehetitek akkor akkor feltétlenül üljetek le és BATMAAAAAN!
Összességében egy frankó film, remek színészekkel, jó történettel, gyors ütemmel és hanyag vágással.
Több érv szól mellette mint ellene. Hát akkor menjünk a moziba!!!
Ennyi lett volna, sziasztok!