A krimisorozatok


A mai napon nem mást veszünk gorcső alá mint a krimisorozatokat. Mindenki tudja miről beszélek. Azokról a tucatsorozatokról (igen, legalább van belőle 12 féle) akarok szónokolni amikben van egy csapat nyomozó vagy orvos, ESETLEG van egy nyomozó vagy orvos páros akik minden gyilkosságot, mérgezést, lincselést, balesetnek TŰNŐ gyilkosságot, vagy gyilkosságnak TŰNŐ balesetet.

Van persze ezekből is jó, rossz, csúf, na jó az azért nem. De van még régebbi, új, remake, egyszerűen minden fellelhető. Nagyrészt mindig van legalább egy néger, de a többi ember az mind fehér... Annyira azért nem egyenlőség pártiak. És ha esetleg lemaradsz az egyik részről a kedvenc csatornádon, ne aggódj, mert ha szerencséd van még másnap meglátod az ismétlését, ÁM ha ez a bravúr nem jönne össze akkor még mindig ott van az hogy a harmadik csatornán megnézheted... igaz két hónap múlva de akkor is.

Megpróbálnak valami kreatív balesetet összehozni, de lássuk be, ez nagyrészt nem jön be nekik. Igaz, vannak igen egyedi balesetek. Például amikor egy olyan srácot hajítottak ki a kollégium ablakán (bár először azt hitték hogy a tetőről DE NEM) aki már rég lediplomázott. És miért? Mert azt hitték hogy megerőszakolt egy lányt, de kiderült hogy MÉGSE. Ajj, ez de komplikált.

Félreértés ne essék, szeretem ezeket a sorozatokat. Leginkább a rejtett és (néha) morbid humoruk miatt. Okéé, annyira nem rejtett... Engem nem is a bűntények felgönygyölítése érdekel, hanem ahogy szétszedik egymást a karakterek. Komolyan, szerintem ezek a sorozatok erre építenek:
1.: bűntény ugye mindig van, mert az kell, az viszi bele az élvezet, izgalom faktort;
2.: szerepel benne legalább 1 olyan ember aki vagy híres vagy híres lesz;
3.: a karakterek fantasztikusan kidolgozottak, szapulják egymást, viccelnek egymással, és olyan elszólásaik vannak amik abban a szituációban nem igen számítanának viccnek, de a képernyő előtt ülők mégis élvezik.

Szerintem ennyi egy krimisorozat. Egy-egy ember nem szerethet hatnál többet mert annyiszor vetítik őket, hogy nem lehet látni a legjobb részeket. Most a Házidoktor jut eszembe. Igaz nem nagyon krimi, de ez van. Na szóval azt egyszerre 4 csatornán is vetítik. Egyiken a 34. rész, másikon a 114., harmadikon a mittudomén hanyadik de könnyen meg lehet benne bolondulni, hogy most ezt láttam már vagy mi?

Bevallom nekem is van kedvencem. Az egyik a Házidoktor, a többi meg úgyse érdekel senkit. Bár nem hiszem hogy az eddigi írásaim annyi embert érdekelnek. Ez mind látszik a nézettségi statisztikán. Bezony ilyet is látok.

Ennyi lett volna a fantasztikus hülyeségem a krimisorozatokról, ha valami nem tetszik lehet reklamálni; alább kaptok egy kis segítséget:
1.: készíts magadnak egy blogger felhasználót;
2.: keresd meg hogy hol kell kommentelni és add ki magadból ami benned van.
Tárgytalan bárki írhat hozzászólást!!!

Sok sikert kívánok neked! Ágyőőőő!

Ui.: Hú de sok felsorolás, legközelebb kevesebbet tartok meg a kész változatban...
Ui2.: A kép kiválasztása során nem vettem figyelembe a belső hangomat. Köszönöm.